U četvrtak, 30. aprila 2015. godine u 20 časova, Sala Guarneriusa - Posle izuzetno uspešnog gostovanja istaknute umetnice, koja je svoj prvi nastup u Beogradu imala upravo u Guarneriusu 2013. godine, ERIKA KRINO (Italija/Kanada), članica poznatog kanadskog ansambla LES AMIS, ponovo će biti draga gošća našeg centra, zajedno sa MAJKLOM PEPOM, čuvenim kanadskim kompozitorom, osnivačem i umetničkim direktorom ovog ansambla.

 

Ugledni umetnici dolaze u Beograd u okviru evropske turneje ansambla, koja obeležava njihovu 33. koncertnu sezonu, a u okviru koje nastupaju u različitim sastavima.

 

Erika će uz dela Šopena, Ravela i Bartoka, premijerno u našem gradu izvesti kompoziciju japanskog autora Toru Takemicua, a na programu će biti i delo „Invenzioni per Erika“, koju je upravo za nju napisao Majkl Pepa.

 

Ansambl Les Amis posebnu pažnju posvećuje saradnji i interkulturalnom povezivanju sa zemljama Balkana, Evrope i Japanom, a u okviru svojih velikih turneja, nekoliko puta je gostovao u Guarneriusu, uvek sa velikim uspehom i na radost domaće publike.

 

www.lesamisconcerts.org

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..