Multikultivator i Parobrod predstavljaju koncert dueta „Howling Owl“ koji čine Evija Vebere (Letonija) i Lav Kovač (Srbija) – oboje na završnim studijama Jazz konzervatorijuma u Groningenu, u Holandiji, gde im znanje kroz muzičku saradnju prenose neki od najprominentnijih Njujorških muzičara. Koncert sastava „Howling Owl“ će biti održan u klubu Das Boot, Kapetan Mišina 6a u četvrtak, 5. marta sa početkom u 21h u okviru programa Multiversity Sessions.

 

 

Ulaz je slobodan.

 

Evija Vebere (Letonija, www.evijavebere.com) i Lav Kovač (Srbija,facebook.com/lavkovac) sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling Owl je njihov novi duo projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike. Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang neki su od muzičkih uticaja). U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se svojom intuicijom i dečjomradoznalošću.

 

Program Multiversity Sessions nastao je na temelju programa Berklee Clinics Belgrade Sessions sa ciljem da beogradskoj publici predstavi talentovane mlade muzičare koji su na studijama u inostranstvu i njihove lokalne ili internacionalne projekte.

 

Multiverzitet je dinamična platforma za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijena od strane Multikultivatora na temelju projekta Berklee Clinics Belgrade, a uz podršku vodeće svetske institucije za studije savremene muzike - Berklee College of Music i članica Berklee International Network (BIN) iz različitih krajeva sveta. Multiverzitet predstavlja injеkciјu mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..