U nedelju 1. marta od 21h SKCNS Fabrika - U sklopu nove sezone SKCNS Fabrike u goste nam dolaze stari poznanici – Kultur Shock. Bend predvođen Srđanom Jevđevićem vraća se u Novi Sad nakon  velikog nastupa na Ritmu Evrope 2013. godine.

 

Za razliku od većine „sezonskih“ muzičkih pojava, KULTUR SHOCK, tvrdoglavo drma scenom već petnaest godina, a poštovanje fanova i kritike osvojili su nastupajući u stotinama manjih i većih klubova te na festivalima na tri kontinenta! Nepripremljenim ušima rade doslovni kulturološki šok svojom kombinacijom buke i melodičnosti, žestine i emocija a ko god je video njihov živi nastup, dolazi opet!

 

Njihova mešavina roka, panka, metala, romske muzike i balkanskih uticaja uvek je nailazila na plodno tlo na ovim prostorima. Tokom godina uglavnom su ih uspoređivali s velikanima poput System of a Down ili Gogol Bordello, ali Kultur Shock su uvek bili dovoljno originalni, a naročito dovoljno kvalitetni, da u njihovoj muzici i tekstovima u kojima  su podvučene ljubav, socijalnu pravdu i jednakost, a napadaju svaku vrstu netolerancije, uživa mnoštvo publike širom sveta. Dokaz tome je i broj koncerata koji se tokom godina sada već opasno približio brojci od 1000! Njihov odnos s fanovima najbolje ilustruje podatak da je novi album finansiran, nimalo slučajno, crowdfundingom. Upravo je taj novi album, simboličnog naziva IX, razlog povratka u naš klub. U potpunosti verni i dosledni sebi, Kultur Shock su ponovo isporučili sve ono po čemu su i ostali poznati sve ove godine. U tome su im pomogli i neki slavni gosti pa su tako na ovom albumu svoje uloge imali i Krist Novoselic (Nirvana) i legendarni producent Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, Mudhoney...). Nema nikakve sumnje da će horsko pevanje odjekivati Fabrikom. Isto tako nema dileme da ne želite propustiti priliku da budete deo takve fešte.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..