Centar za muziku Kolarceve zaduzbine najavljuje novi koncert iz ciklusa POBEDNICI - Violinista ITAMAR ZORMAN, aktuelni pobednik konkursa CAJKOVSKI nastupice na Kolarcu uz klavirsku saradnju pijanistkinje Lize Stepanove u ponedeljak 2. marta u Velikoj dvorani sa pocetkom u 20 casova. Na programu su dela Mesijana, Ravela, Suberta i Bramsa.

 

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca.

 

Itamar Zorman je dobitnik srebrne medalje na poslednjem odrzanom konkursu Cajkovski (zlatna medalja nije dodeljena). Nakon te pobede u svoju biografiju, ovaj mladi violinista, upisao je i dve znacajne nagrade: Borletti-Buitoni Award za 2014. kao i Avery Fisher Career Grant u 2013. godini.

 

Brojni nastupi ukljucuju koncerte u znacajnim koncertnim dvoranama kao i saradnju sa velikim simfonijskim orkestrima i dirigentima.

 

Zorman je rodjen u Tel Avivu 1985. godine u porodici muzicara. Skolovao se na univerzitetima u Tel Avivu i Jerusalimu da bi studije nastavio na Dzulijardu u Americi.

 

Ovo je druga sezona ciklusa Pobednici koje organizuje Centar za muziku Kolarceve zaduzbine. Beogradskoj publici premijerno predstavlja mlade, talentovane muzicare koji su osvojili nagrade na znacajnim medjunarodnim ali i domacim takmicenjima.

 

Pored toga, Kolarceva zaduzbina je donator nagrade – koncert prvonagradjenom ucesniku na nekoliko uglednih takmicenja (Konkurs Maria Kanals u Barseloni, Memorijal Isidor Bajic, Medjunarodno takmicenje muzicke omladine itd)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..