Pod sloganom „Mi plešemo!“ u autentično uređenom, ex-Yu inspirisanom prostoru u Centru za kulturu Božidara Adžija u subotu, 14. februara, nastupiće prvi pevač Prljavog kazališta - Davorin Bogović sa svojim pratećim bendom i Tanja Jovićević i grupa Oktobar. Biće to koncert  koji će evocirati uspomene na novi talas i muzički perod '80-tih u bivšoj Jugoslaviji, u izvedbi umetnika koji su učestvovali u stvaranju ovog zlatnog perioda.


Beogradska publika će na dan zaljubljenih  plesati uz velike hitove Prljavog kazališta kojima je upravo on dao autentičnost, a na kojima bazira nastupe u okviru serijala ,,Mi plešemo! 2015”, turneje kojom obeležava 35 godina od izlaska kultnog albuma ,,Crno-bijeli svijet"! Pevaće se i ,,Sve je lako kad si mlad”, pesma za koju se može reći da je postala i ostala himna mladih i onih koji se tako osećaju, ali i,,Moderna devojka”, ,,Sretno dijete”, ,,Korak do sna”, ,,Subotom uveče”, ,,Neka te ništa ne brine” – pesme koje aktuelna postava Prljavog Kazališta uglavnom ne izvodi na koncertima. Biće ovo jedinstvena prilika da publika uživa u hitovima koje su obeležile jedan period u domaćoj rok muzici, a koje su i dalje svuda rado slušane!


Gosti na koncertu biće Tanja Jovićević i grupa Oktobar na čijem će se repertoaru naći najveći hitovi Oktobra 1864, poput pesama ,,Crni ples", ,,Denis", ,,Želim te", ,,E 7/9", ,,Carte blanche", kao i nekoliko pesama od EKV-a u kojima je Tanja učestvovala.

 

Trudićemo se da budemo svetski prvaci na bini​, a repertoar će biti većinom iz perioda Prljavog ​Kazali​šta​, uz nekoliko pesama sa novog i prethodnog albuma benda Davorin i Bogovići. Vidimo se na Valentinovo!" ​poručio je Davorin pred svoj prvi solistički nastup sa Bogovićima na Vračar Rocks festivalu.

 

​Dakle, očekuje nas tri sata programa, mnogo hitova Prljavog kazališta, Oktobra 1864 i EKV-a​, u čijem je radu Tanja Jovićević učestvovala​.

 

​Podsećamo da je ulaz za publiku predviđen od 20.30, nastup Tanje Jovićević i Oktobra u​ 21h, dok ​u 22h na binu izlaze Davorin i Bogovići.

​​
Ulaznice su ​su još uvek dostupne po pretprodajnoj ceni od ​900 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

 

Ukoliko ih ostane, ulaznice će moći da se kupe i pred sam koncert, na ulazu u Božidarac, po ceni od 1.000 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..