Uoči dvogodišnjice ImprovE kolektiva i ImprovE koncerata, ovog 15. novembra predstavljamo jednu više-prostornu, multi-instrumentalnu extravaganzu! Domaće snage improvizovane scene će u dva prostora nastupiti na različitim instrumentima, unutar dva ekstrema free improv forme.

 

Veče počinje u 20h, setom na akustičnim instrumentima u gornjoj galeriji UK Parobrod u Kapetan Mišinoj. Učesnici su domaći improvizatori na flauti (Jamal al Kiswani), violini (Manja Ristić), čelu (Ivana Grahovac), gitari-rezonatoru (Igor Čubrilović), klaviru (Marina Džukljev). Minijature u formacijama dueta, tria i kvarteta će se prožimati, smenjivati i zajedno sastaviti jednočasovni nastup bez uobičajenih pauza medju setovima. Ovaj prvi deo večeri će publici priuštiti kamernu, intimnu atmosferu u kojoj će muzičari različitih muzičkih preferencija i iskustava komunicirati i spojiti svoju maštu unutar idioma slobodne improvizacije.

 

Isti muzičari će se zatim, zajedno sa publikom, preseliti nekoliko blokova uzbrdo do knjižare i kamernog koncertnog prostora Leila u ulici Kralja Petra. Slede novi zvučni performans, a naročitu zanimljivost predstavlja činjenica da će se isti muzičari ovog puta naći u različitim ulogama, čak svirajući različite instrumente. Njima će se pridružiti elektro-eksperimenti veterana domaće scene Igora Štanglickog i DJ Springboard-a. Tokom tri seta, jedini povezujući faktor biće električna gitara, koju će publika moći da doživi kroz disparatne senzibilitete troje gitarista.


Prozračnost i neuhvatljivi, nezaokruženi i naizgled slobodni motivi dueta i tria prethodnog kamernog koncerta, postaće u novom - ozvučenom audio ruhu za iste muzičare izazov za nastavak ili potpunu negaciju prethodnih ideja i prethodne komunikacije.

 

Učesnici:

 

Jamal Al Kiswani, sax, flauta
Ivana Grahovac, čelo
Springboard, elektronika
Manja Ristić, violina
Marina Džukljev, klavir
Ivan Čkonjević, gitara
Igor Stangliczky, elektronika
Igor Čubrilović, rezonator, el.gitara
Wo0, el.gitara


Za publiku ostaje da na licu mesta utvrdi da li to iskustvo inspiriše i na koji način utiče kako na slušaoca, tako i na učesnika.

 

Ulaz 250 dinara

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..