Ansambl Studio6 će sledeće nedelje imati mini turneju po Srbiji - Program pod nazivom Shadow play će izvesti 29. septembra,  u Novom Sadu (CK13), 1. oktobra u Beogradu (Dom omladine Beograda) i 2. oktobra u Kragujevcu (Studentski kulturni centar). Ansambl Studio6 predstavlja novi projekat u okviru aktuelne koncertne sezone.

 

Koncert pod nazivom Shadow play sadrži multimedijalne kompozicije sa vremenih kompozitora mladje generacije Simona Sten-Andersena, Jagode Šmitke, Metju Šlomovica i Teodore Stepančić, kao i konceptualne komade klasika 20. veka, Mauricia Kagela i Karlhajnca Štokhauzena. Solo komadi za harfu, trubu, travers o flautu i harmoniku, uključuju igru senki, dijalog sa videom, igru reči, teatralni gest i ekspresiju teatarskog pokreta. Program upotpunjuju komadi za ceo ansambl, koji takodje sadrže van-muzičke elemente, a čiji je važan činilac humor, koji se kao nit provlači kroz ceo program, praveći tako jedan savremeni audio-vizuelni igrokaz.

 

Koncertna sezona Ansambla Studio6 ima za cilj predstavljanje novih tendencija u savremenoj umetničkoj muzici. Pet konceptualnih projekata, koje ansambl izvodi u toku 2014. godine, podržani su od strane Ministarstva kulture Srbije, Ernst von Siemens fondacije i Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine. Ansambl Studio6 istražuje dijalog izmedju kompozicije i improvizacije, muzike, tehnologije, svetla i telesnog pokreta. Pored izvodjenja klasika 20. veka, kompozitora kao što su Franko Donatoni, Karlhajnc Štokhauzen, Mauricio Kagel, Horaciu Radulesku i Erno Kiralj, ansambl saradjuje sa autorima prisutnim na evropskoj muzičkoj mapi danas, a to su Ričard Beret, Peter Ablinger, Bernhard Gander, Mauro Kardi, Čikage Imai, Svetlana Maraš i Teodora Stepančić. Neki od ovih kompozitora zajedno sa ansamblom učestvuju u izvodjenju svojih kompozicija, što je redovna praksa Ansambla Studio6.


Učesnici:

Karolina Beter, traverso flauta
Vladimir Blagojević, harmonika
NenadMarković, truba
TeodoraStepančić, bas gitara
MilanaZarić, harfa

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..