U subotu, 20. septembra 2014. godine u 20 časova je  otvaranje ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu -FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU-Nagrađivana mlada pijanistkinja koja otvara ovogodišnji ciklus, Julijana Mijalković, klavir svira od svoje 5. godine, a njeno školovanje, koje je po završetku osnovnih studija na FMU (klasa prof. Aleksandre Pavlović), nastavila u Berlinu, na Hochschule für Musik “Hanns Eisler” (klasa prof. Fabija Bidinija), prate brojna priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i stipendije i uspešni nastupi.


Na programu Julijaninog koncerta u Guarneriusu, naći će se kompozicije Šuberta, Bramsa, Betovena i Ravela.

JULIJANA MIJALKOVIĆ, klavir

Kompanija NELT, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius imaju čast da Vas pozovu na otvaranje treće sezone ciklusa koncerata koji predstavlja najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Ustanova „Guarnerius“ su 2012. godine pokrenuli seriju koncerata sa ciljem da se najboljim studentima fakulteta omogući da kroz solistički nastup, svoj talenat i izuzetan trud uložen u postizanje vrhunskih rezultata, predstave javnosti, kao i da se skrene pažnja publike i medija na njihove dosadašnje spehe.

 

Kao i prošle godine, i ovoga puta pod pokroviteljstvom Kompanije Nelt, Guarnerius će ugostiti 14 studenata osnovnih, master i doktorskih studija FMU-a. Učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a na svojim katedrama su proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova fakulteta.
 
Ulaz na sve koncerte iz ciklusa je slobodan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..