U Petak, 05. septembra 2014. u 20:00 na Platou Milana Mladenovića nastupa Beogradski autorski grunge/punk/psychedelic bend Vizelj koji je osnovan početkom 2013. godine. Prva postava Vizelja: Luka Ćirić - vokal, Veljko Milinković - gitara, Aleksa Nedić - bas, Jovan Kovačević - bubnjevi. Prva svirka je održana u Blu Mun Pabu 3. maja 2013. godine.

 

 

Iz benda krajem 2013. godine izlazi bubnjar Jovan Kovačević i na njegovo mesto dolazi Andrej Mladenović. Početkom 2014. godine uživo snimaju svoj prvi EP u studiju P3 u Bigzu, a koji je izašao za kultnu izdavačku kuću “Slušaj Najglasnije”. Producent je Ivan Petrović (Sharks, Snakes and Planes).


Vizelj je imao svirke sa nekim od predstavnika andergraund muzike kao sto su Mrcine i White Rabbit Band, Za Dž.. Nastupali su i kao predgrupa poznatom švedskom alt kantri sastavu Streets of Mars, osvojili treće mesto na Mikser Festivalu i iste večeri nastupali kao predgrupa Velikom Preziru i grupi Svi na pod. Imali su i tu čast da otvore deseti jubilarni Rock Village Festival.

Trenutno su u procesu snimanja debi albuma.

Trenutna postava Vizelja:

Luka Ćirić - Vokal
Veljko Milinković - Gitara
Aleksa Nedić - Bas
Andrej Mladenović - Bubnjevi

"Zvukom na tromeđi između Dece Loših Muzičara, Ramba i Discipline Kičme, Vizelj je svakom od ovih izvođača uzeo po nešto. Ali uz to što je uzeo usadio je i dio svojih zamisli. Album je šaren kao i njegov cover, ali kvalitetno odrađen. Pokazuje kvalitetu ovih mladih glazbenika i znanje da još jednom pokažu kako se praši dobar rock and roll, koje god on podvrste bio".

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..