U petak, 29. avgusta 2014. u 20:00 na Platou Milana Mladenovića, ipred Doma omladine nastupa WHITE RABBIT BAND, post punk / psychedelic rock bend iz Beograda, Srbija. U 1980-im godinama, bili su deo new wave rock scene u bivšoj Jugoslaviji. Sa nekoliko demo kaseta koje su kružile unaokolo, u periodu od 1983. do 1987. WHITE RABBIT BAND je ostvario preko 100 živih nastupa, uglavnom u Beogradu, ali takođe i drugim gradovima bivše Jugoslavije.


WHITE RABBIT BAND se često pojavljivao na televiziji tokom 1986. a njihov singl "1986!" bio je br. 5 na Diskomeru Slobe Konjovića na Studiju B u Beogradu.

Posle produžene hibernacije, WHITE RABBIT BAND se ponovo rodio u septembru 2013. sa novim talasom energije i novog jakom šamanskom vibracijom. Sa singlom “Love Will Heal the Pain” stigli su na poziciju #2 na Diskomeru Slobe Konjovića Studija B.

WHITE RABBIT BAND je dinamični rok trio, nova i ažurirana generacija originalnog WHITE RABBIT BAND-a (1983-1987). To je post-punk psychedelic, psycho metal, call-it-what-you-like, a no-nonsense bend sa puno distorzije i fidbeka!

WHITE RABBIT BAND kažu za sebe: “Mi nismo samo još jedan glasan rok bend. Ovo je institucija. Mi smo legende. Šamansko transcendentalno iskustvo na rok pozornici. Mi smo nezadovoljni muzikom koju čujemo na medijima, zato vraćamo esenciju rock muzike slušaocima koji to znaju da cene. Bizoni se vraćaju i sa sobom donose stare zaboravljene vrednosti. Naša prošlost je naša budućnost! Fight the Power! San je i dalje živ i jak! Uskoro stižu nove informacije.

WHITE RABBIT BAND: Draško ‘Drak’ Nikodijević – bas, vokal, Andrija Babović – gitara, vokal, Borko Petrović—bubnjevi

SPOT

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..