U subotu, 19.3. u 21h, na Sceni Kulturnog centra Pančeva, održati koncert sastava Stray Dogg. Sastav će ovom prilikom, premijerno pred pančevačkom publikom, predstaviti novi album “Come Along Wind”. Gost večeri - Ivica. Stray Dogg bend, predvođen kantautorom Dušanom Strajnicem, nastao je 2011. godine. Do danas izdali su tri albuma – ”Almost” 2011, ”Fire's Never Wrong” 2012, i poslednji album ”Come Along Wind”, 2015. godine.

 

 

Bend je svirao na svim većim festivalima u regionu, poput Exita, Love Festa, Sea Rock festivala, Americana Night festivala, Indirekta, MENT-a, ali i rasprodao svoje koncerte u „Amerikani” i Velikoj sali Doma omladine Beograd, malu salu Lisinskog (Zagreb), kao KIC Budo Tomović u Podgorici. Svirajući melanholicni indie rock, privukli su pažnju i inostranih izvođaca, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma ”Time”), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme ”Courting Blues” (”Attic Session”).

 

Stray Dogg, kao jedan od pionira novog Amerikana talasa, nastavlja da svira po Srbiji i regionu, ali i da probija te granice, svirajući ove godine svoje prve turneje po ostatku Evrope.

 

Dušan Dukat Strajnić - vokal, gitara
Marko Ignjatović - solo gitara
Ana Janković - violina, vokal, klavijatura
Vladimir Milićević - bas
Relja Ilić - bubnjevi


Gost: IVICA Ivan Kačavenda vokal, gitara
Aleksandra Andonovska - solo gitara

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..