Niški umetnik Dalibor Popović Pop, pesnik i muzičar prirediće u subotu 14. juna sa početkom od 22h u Klubu umetnika aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost humanitarno i romantično veče uz gitaru, poeziju i vino -  “Fluid za DRUID”

 

“DRUID” je osnovan 31.01.2013.godine. Društvo funkcioniše zahvaljujući skromnim donacijama ljudi koji su prepoznali važnost problema kojim se bave i nesebičnim zalaganjem članova i volontera društva. Misija Društva “DRUID” je otvaranje azila za napuštene životinje u Aleksincu, smanjenje broja napuštenih životinja besplatnom sterilizacijom, edukacija građana o odgovornom vlasništvu i širenje svesti o dobrobiti žitotinja.

 

O Društvu “DRUID” i programu “Fluid za DRUID” - Dalibor Popović Pop: “Namera mi je da prvim nastupom, nakon višegodišnjeg odsustva sa scene, pružim svoju punu podršku Društvu za zaštitu životinja “DRUID” i skrenem pažnju medija na njihov rad. Biću blag rečima “Nedovoljno izgrađena svest” o potrebi zaštite životinja kod građana Aleksinca donosi dodatne probleme volonterima Društva. Pored gotovo svakodnevnog i celodnevnog angažovanja na terenu u akcijima zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja oni ne retko nailaze na podsmeh i “miniranje” od strane zlonamernika. Mišljenja sam da takav odnos samo produbljuje problem koji je više nego očigledan. Svim tim napuštenim životinjama iz centra Grada Aleksinca i sa seoskih područja potrebna je na prvom mestu hrana ali i ljubav, pažnja i nega. Ljudima - “superiornijim bićima” pripala je i čast i obaveza da se brinu i pomognu opstanku života na planeti."

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..