U četvrtak, 24. aprila u 21 čas, sve aktuelniji bend Deca Apokalipse će održati mini-koncert na popularnom "Zidiću" tj. Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda. Ovaj nastup će trajati dvadesetak minuta i biće najava za koncert koji će bend održati 10. maja zajedno sa grupama Buket za Klaru i Nemesis u Klubu Doma omladine Beograda, a ujedno i poziv svima da dođu na isti.


Ovo je nastavak saradnje grupe Deca Apokalipse i Doma omladine Beograda koja je započeta snimanjema spota za pesmu ‘’Era papirnih grobova’’ sa njihovog istoimenog albuma u sali Amerikana.

Deca Apokalipse je muzička grupa sastavljena od osam članova: Petar Ninić - glas,Milan Jakić - glas, Igor Milićević - gitara, Goran Živković - gitara, Branko Vučetin - bas, Miloš Mihailović - DJ/elektronika, Zoran Dragojević - perkusije, Boško Ranković - bubnjevi.

Nakon nastupa na festivalu Vračar Rocks u Božidarcu i u klubu ''Mladost'' u Subotici, koje su imali početkom godine, nastavljaju promociju aktuelnog albuma "Era papirnih grobova" i novog spota za istoimenu pesmu, u ovoj beogradskoj instituciji koja je ugostila mnoge domaće i svetske grupe i važi za jedan od najboljih i najomiljenijih prostora za sviranje.

Zajedno sa Decom Apokalipse, 10. maja u Domu omladine Beograda nastupiće i bend Nemesis iz Beograda, jedini ženski melodic death metal sastav na ovim prostorima, kao i perspektivni valjevski bend Buket za Klaru, koji svira kombinaciju metal, post-metal i hard core muzike.

U želji da pronađe autentičnu muzičku formu koja treba da potpomogne i dočara ideju iza koje stoji, grupa Deca Apokalipse je na integralni način spojila sve buntovničke pravce u svoj muzički izraz, koji je satkan od hip-hop kulture do celokupne metal tradicije, uključujući i muzičko nasleđe ovih prostora kao i elektronsku muziku. Tekstovi su istovremeno i direktni, nedvosmisleni i tajanstveni, skriveni, obojeni alegorijom, ali sa jasnim stavom i težnjama, kao i temama koje se tiču čoveka i njegovim rasponom od podzemnog do ontološkog.

Nakon okupljanja, Deca Apokalipse su od 1. oktobra do 1. decembra 2012. godine napravili preko 15 pesama i od okupnog broja odabrali 7 koje su počeli da snimaju 5. decembra iste godine u Beogradu (studio Draft). Album "Era papirnih grobova" pojavio se pod etiketom Nocturne Magazine 19.oktobra 2013.godine i naišao je na odličan prijem kako kod publike, tako i kod novinara. Mnogi internet portali (Nocturne Magazine, Balkanrock, Helly Cherry...) su uvrstili album u liste najbitnijih ostvarenja te godine, na regionalnom nivou. Takođe su to učinili i čitaoci Helly Cherry Webzine-a. Prvi spot, za pesmu "Ovo je taj čas", je privukao veliku pažnju i između ostalog emitovan je na FTV iz Norveške. Drugi i trenutno aktuelni spot za pesmu "Era papirnih grobova" privlači ništa manju pažnju i reakcije publike i emitovan je u emisiji ''Gruvanje'' na RTV Vojvodina, kao i u redovnom programu TV Metropolis.

Odlična je prilika da budete u Domu omladine 10. maja, na koncertu Dece Apokalipse i da podelite ideju koja se u potpunosti ostvaruje uživo, kada publika i bend ostvare kontakt i postanu jedno.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..