Obaveštavamo vas da će u četvrtak 10. aprila (20h) u CZK Božidarac svirati God Is An Astronaut, post rock sastav iz Irske uz podršku domaćih Ana Never iz Subotice. Nakon spektakularnog nastupa pre dve godine imamo čast i zadovoljstvo da ponovo ugostimo jedan od najznačajnijih evropskih post-rock bendova. Na ovoj turneji promovišu svoje novo, sedmo po redu izdanje "Origins" (Rocket Girl, 2012) prvo u čijem je stvaranju učestvovao i Jamie Dean (klavijature), koga smo imali prilike da čujemo na prethodnom nastupu kod nas.

 

 

Pored obogaćivanja muzičkog spektra novim članom, "Origins" nam donosi i iznenađenje u vidu vokalnih deonica za koje je bio zadužen Pat O'Donnell. Frontmen benda The Fountainhead je doprineo i gitarskim/klavirskim sviračkim umećem, te i učestvovao u komponovanju dobrog dela materijala sa Thorsten-om. Nova ploča je hrabar iskorak napred u delovanju ovog sastava, koji se ne libi da izađe iz okvira žanra čiji su jedan od eminentnijih aktivnih predstavnika.

 

Osnovani 2002. u mestu Glen of the Downs (Ireland) snimaju svoje prvo izdanje "The End Of The Beginning" i ubrzo dopiru do velikog broja slušalaca. Pokreću sopstvenu etiketu Revive Records u nameri da zadrže potpunu kreativnu kontrolu, i odbijajući da se povinuju zahtevima izdavača za dodavanje vokala. Beskompromisni stavovi i visoki audio-vizuelni standardi im donose sjajnu reputaciju u kratkom roku, i cementiraju put za dalji razvoj benda. Postavu čine Torsten Kinsella (gitara), Niels Kinsella (bas, vizualije), Lloyd Haney (bubnjevi), Gazz Carr (gitara) i Jamie Dean (klavijature). Za potrebe turneje bubnjarske dužnosti preuzima Stephen Whelan (Xenon Field).

 

Nezaobilazna prilika da vidimo jedan od najšire prihvaćenih - od obilja - sastava koji pokušavaju da pomire višedecenijske uticaje elektronike kroz meditativno-plesnu, klupsku atmosferu sa nasleđem gitarske post-post moderne.

 

Ana Never je bend iz Subotice (RS), postoji od proleća 2002. Kroz deceniju postojanja sastav Ana Never se nametnuo kao jedan od respektabilnijih bendova post-rock deklinacije u balkanskoj regiji. Svirali su po bivšim jugoslovenskim republikama i regionu, delili su pozornicu sa izvođačima poput Jeniferever (Švedska), Kayo Dot (SAD), Heirs (Australija), Pozvakowski (HU), Rosa Parks (HU), Consecration, Virvel i sa mnogim drugim. Njihov poslednji album Small Years (2012) - od pojedinih svetskih kritičara je proglašen za “jedan od najboljih post rock albuma snimljenih u 2012.” Ovo izdanje nisu imali prilike koncertno da promovišu u Beogradu, ali zato su za ovu godinu spremili novi album čiji izlazak se planira na proleće.

 

Ulaznice po ceni od 1400 dinara možete kupiti na šanku kluba Fest (radnim danima 08-23h) i u Felix shop-u (radnim danima 10-20h, subotom 10-16h). Na dan koncerta kostace 1600 rsd.

 

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Beograda otvorena je adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

...preko koje možete obaviti rezervaciju ulaznica po ceni od 1400 dinara. U pismu obavezno navesti ime, prezime, broj karata i broj mobilnog.

 

Na Resetor stranici možete naći najsvežija obaveštenja i najave koncerata.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..