Na novoj džez sceni u Pančevu “Friday nights at Apolo” Doma omladine Pančevo u petak, 21.marta u 21.00 nastupa sastav „Alex & the Fergusons“. Publika će tom prilikom čuti ekskluzivni repertoar koji ovaj sastav priprema za gostovanje na džez festivalu u Vićenci.


Nova džez scena u Pančevu počela je sa radom krajem februara meseca, kao proizvod saradnje dve gradske kulturne ustanove: Doma omladine i Kulturnog centra Pančeva. Ulaz na sve programe je besplatan.


21.3. u 21.00 – „Alex & the Fergusons“
Aleksandra Bijelić Aleksijević – vokal
Aleksandar Jaćimović – tenor saksofon
Ivan Aleksijević – klavir
Milan Pavković – kontrabas
Petar Radmilović – bubnjevi

 

Neverovatna lakoća muziciranja, u tri reči, opisaće nam ovu mladu, svežu pojavu na našem pomalo uspavanom džez nebu. Aleksandra Bijelić Aleksijević sa svojim sastavom koji čine seniori domaće džez scene, nudi nam umivene melodije i rime poznatih džez i pop standarda, pažljivo odabrane i znalački izvedene.


Koncert koji nas očekuje u dvorani „Apolo“ je zagrevanje kvinteta za koncert na festivalu u Vićenci, gde će nastupati 25. marta.  


Link: OVDE

 

O Aleksandri Bijelić Aleksijević: Karijeru džez pevacice započela je 2000. godine u Muzičkoj školi "Stanković", kao solista školskog big benda sa kojim je nastupala na brojnim festivalima. Po završetku srednje škole započela je saradnju sa latino-salsa bendom "The Mambo Stars" čiji je solista bila punih 8 godina. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao solista sarađuje sa „Big Bandom RTS“ i "Beogradskim Diksilend orkestrom". Studijski rad se ogleda u nekoliko hiljada songova snimljenih za crtane filmove i reklame. Kao prateći vokal nastupala je sa poznatim džez i pop muzičarima iz  Srbije i regiona. Godinama je aktivna i na polju pedagogije gde ostvaruje velike uspehe. Od prošle godine diriguje i vodi pančevački dečiji hor “Čuperak”.


Trenutno aktuelan singl “Love and trust”, snimljen u saradnji sa džez  pijanistom Filipom Bulatovićem, ima vise od 10000 pregleda na “youtube” kanalu.


„Alex & the Fergusons“ je kvintet koji predvodi,  i sa kojim već  nekoliko godina nastupa u klubovima i koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu. ”A basement session” je naziv njihovog albuma koji je spreman  i ceka da bude objavljen uskoro.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..