U petak, 14. marta u 21 čas, u okviru nove džez scene „Friday nights at Apolo“ Doma omladine Pančevo, će nastupiti „Jazz Cats“, prvi sastav planiran za ovaj mesec. Do kraja marta očekuju nas i koncerti sastava „Alex & the Fergusons“ i „Hot Club of Belgrade“.


Nova džez scena u Pančevu počela je sa radom krajem februara meseca, kao proizvod saradnje dve gradske kulturne ustanove: Doma omladine i Kulturnog centra Pančeva. Ulaz na sve programe je besplatan.


Program:


14.3. u 21.00 - “Jazz Cats”:
Aleksandar Bahun – klavir
Kristijan Mlačak – saksofon
Milan Pavković – kontrabas
Peđa Milutinović - bubnjevi
Uroš Šećerov – perkusije

 

Sastav „Jazz Cats“ čine vrsni džez muzičari iz različitih krajeva Srbije, koji su se okupili oko zajedničke ljubavi prema džezu, a sa ciljem da sa publikom podele uživanje u originalnim interpretacijama kompozicija poznatih muzičara: Majkla Brekera, Fredija Habarda, Roja Hargruva i drugih. Na koncertu u okviru džez scene „Friday Nights at Apolo“ sviraće kompozicije u džez, gruv i fank aranžmanima.


Saksofonista Kristijan Mlačak živi u Pančevu. Profesionalnu karijeru započeo je 2001. godine, upisom na Muzičku akademiju u Roterdamu. Tokom petogodišnjeg školovanja i boravka u Holandiji, nastupao je sa brojnim internacionalnim džezerima. Redovan je član Big Benda RTS-a od 2006. godine.

 

Spot: ovde

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..