Dom omladine Pančevo i „Trenchtown Rockers“  povodom godišnjice rođenja velikog muzičara Boba Marlija organizuju muzički program: “BOB MARLEY’S DAY”: Koncert tribjut sastava „Dečja radost“ i “Ace Positive”. U subotu, 15. februara, sa početkom u 22 časa, u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, biće organizovan poseban program povodom obeležavanja godišnjice rođenja velikog muzičara i legende rege muzike, Boba Marlija.


Već četrnaestu godinu zaredom, neformalna grupa „Trenchtown Rockers“ i Dom omladine Pančevo organizuju proslavu rođendana kralja rege muzike – Boba Marlija (6.2.1945 – 11.5.1981). Jedan od prvih bendova koji je na Marlijevom rođendanu u Pančevu svirao je “Dečja radost” iz Kraljeva, jedini trbute bend u Srbiji. Ove godine imamo priliku da ih ponovo ugostimo: zajedno sa “Ace Positive” , učiniće da se prisetimo sjajnih hitova ovog izuzeznog autora.
Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici dvorane Apolo po ceni od 150 rsd. Radno vreme biletarnice je od 12h do 18h, subotom od 14h do 18h.


O SASTAVU „DEČJA RADOST“

 

Bend su osnovali, 2001. godine u Kraljevu, Saša Kivić – Kivo, Igor Arsenijević i Danilo Jagodić – Jagoda sa ciljem promovisanja rege zvuka i jamajčanske muzike koja je već decenijama u srcima ovih Kingstownovaca. Bend počinje sa stvaranjem autorskih pesama koje su u početku pravljene na srpskom jeziku ali su kasnije prepevane na engleski jezik. Bendu se pridružuje Igorov brat Darko i u istoj postavi, 2 gitare, bas i bubanj, nastupaju do danas. Studijski singl (dve numere) pod nazivom „Foolish Jester“ snimljen je 2007. godine.


Bend nastupa širom Srbije a najznačajnije nastupe su imali na “Exit festivalu” 2002, 2003 i 2013. godine na “Rock stage-u”.


Sem pesama Boba Marleya, bend uglavnom obrađuje legende rege muzike poput Burning Speara i Peter Tosha. “Dečija radost” predstavlja jedini Bob Marley Tribute bend u Srbiji.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..