Šest novih potvrđenih izvođača na Ultra Europe festivalu su Chase & Status, Cazzette, Deniz Koyu, Nervo, Yousef i Adam Beyer. Ultra Europe festival je dosad premašio sva očekivanja, a već bi u svom prvom izdanju mogao ući na listu deset najboljih događaja elektronske muzike u svetu. Interes za festival koji će se održati od 12. do 14. jula dolazi iz čak 75 država sveta, a rezultati tražnje za ulaznicma, sa preko 60% prodatih, obaraju sve rekorde.

 

Na konferenciji je potvrđeno još šest vrhunskih izvođača, čime line-up premijernog izdanja festivala Ultra Europe trenutno broji više od 30 zvezda elektronske scene.

 

Nije slučajno da su organizatori za ovo predstavljanje izabrali upravo jednu od lokacija i ujedno okosnicu održavanja festivala – stadion "Poljud", na kojoj će se odvijati prva dva dana festivala. Na obe lokacije posetioci mogu očekivati ambijent koji priliči ovakvom događaju. Kapacitet splitskog stadiona povećaće se do 40.000 mesta s VIP prostorom za 3.000 osoba na dosad najvećoj poljudskoj bini, koju će krasiti vrhunska produkcija i efekti. Posebno dizajniran prostor, sa kapacitetom od 8.000 ljudi, očekuje se na bini Carl Cox & Friends, dok će se 2.500 ljudi zabavljati na prostorima Regional Stagea gde će se predstaviti nove muzičke nade i vodeći klubovi u regionu. Poslednji se dan festivala prebacuje na već rasprodatu ekskluzivnu završnicu na Hvaru, gde se očekuje više od 5.000 posetilaca na ukupno 3.800 kvadratnih metara prostora jednih od najlepših bazena Jadrana u sklopu Hotela Amfora Grand Beach Resort.


ULTRA Europe Festival


Na konferenciji su predstavljena i nova muzička imena koja će učestvovati na festivalu Ultra Europe. Svetski poznati britanski duo Chase & Status, Dub House švedski duo CAZZETTE, turski Progressive House majstor i autor velikog hita Tung Deniz Koyu nastupiće na glavnoj bini u Splitu, uz ostale svetske izvođače elektronske muzike kao što su Afrojack, AVICII, Armin Van Buuren i Hardwell.

 

Stage Carl Cox & Friends dobiće pojačanje u vidu britanskog DJ-a Yousefa, i švedskog techno DJ-a i producenta Adama Beyera. Mnogobrojne Australijance koji su kupili kartu za poslednji dan festivala Ultra Europe na bazenima Hotela Amfora Grand Beach Resort sigurno će oduševiti australijski duo Nervo. Sa ovim novim potvrdama, trenutni line-up broji 30 izvođača u Splitu i Hvaru kroz sva tri dana festivala, dok se do početka očekuju potvrde još barem petoro muzičara. A do tog muzičkog spektakla u Splitu i Hvaru neki će se sigurno odlučiti na zagrevanje na festivalu Umagination, dešavanju pod nazivom "Road to Ultra", na kojem će 8. jula u Umagu nastupati renomirane zvezde Laidback Luke, Martin Solveig i duo Dimitri Vegas & Like Mike.

 

Inače, Ultra Europe je jedini festival u svetu koji će sadržati posebnu komponentu u sklopu Yacht Weeka, sa više od 250 brodića, Ultra Europe Regata do Hvara, koja će se održati 14. jula. Po uzoru na američku verziju ovog festivala, organizovan je i prenos uživo preko YouTube UMF TV kanala, a očekuje se ponovno obaranje rekorda najgledanijeg muzičkog prenosa na internetu. Ultra Music Festival u Miamiju postavio je rekord sa preko 10 miliona jedinstvenih gledaoca uživo, a na festivalu Ultra Europe 25 sati programa prenosi će preko 20 kamera za više od 5 miliona ljudi.

 

"Kao organizatori smo veoma zadovoljni saradnjom sa gradskim i pokrajinskim vlastima koje su prepoznale prednosti ovog festivala za Split i okruženje. Sve potrebne službe dale su svoju punu podršku prilikom ugošćavanja više od 30.000 stranih gostiju, a sve sa ciljem njihovog povratka 2014. godine. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu i saradnji sa Ultra Worldwide, na svim poljima su prisutni visoki produkcijski standardi, a nadam se da ćemo se u skoroj budućnosti moći usporediti sa Ultra Music Festivalom u Miamiju, koji je ove godine tokom dva vikenda uspeo ugostiti čak 330.000 posetilaca željnih najbolje zabave. Partner koji nam je tamo bio snažna podrška, svetski brend Heineken, odlučio je podržati već prvi festival Ultra Europe u Splitu.“ izjavio je Joe Bašić, direktor kompanije Adria MM Produkcija, koja je hrvatski partner i suorganizator festivala.

 

Heineken, vodeće premium pivo na svetu, prepoznalo je važnost Ultra Europe festivala, najpoznatijeg festivala elektronske muzike. S obzirom na predanost tome da iznenadi svoje potrošače i osigura im uzbuđenje bilo gde na svetu, Heineken je kao sponzor i službeno pivo odličan partner ovog projekta. Heineken već tradicionalno podržava vrhunske festivale elektronske muzike u Hrvatskoj, a ta dobra praksa nastavlja se i ove godine. Osim što je dostupan u gotovo svakoj zemlji sveta, Heineken svojim odraslim potrošačima osigurava sjajna iskustva i brojne poslastice za uživanje, ali ih poziva i da uživaju u Heinekenu odgovorno. Ujedno je zahvalio i ostalim partnerima festivala koji su prepoznali važnost ovog događaja, kompanijama ORYX Rent a car i Red Bull i istakao značajnu ulogu Yacht Weeka koji će se održavati u isto vreme.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..