Humanitarni muzički festival u Užicu - NEXT FEST - U Gradskom kulturnom centru u Užicu, 4. i 5. maja 2013. godine održaće se humanitarni muzički festival - NEXT Fest. Primarni cilj festivala jeste skupljanje novca za pomoć užičkom porodilištu u okviru akcije «Bitka za bebe». Uz odličan muzički program, vrhunski atmosferu, zajedno sa poznatim muzičarima ćemo pokušati da pomognemo našem porodilištu.

 

Nastup na festivalu su potvrdili poznati domaći bendovi: Deca loših muzičara (DLM), Mašta bašta, Sinestezija, Hadži Prodane Duše, Nikad spremni, kao i domaći DJ muzičari: Marko Milosavljević, MDKSL, Aleksandar Ivković, Battric & Mivu, Klaus & Miloš Jovanović, Subotić, Ivan Pečeničić, Luka Vuković & Ivan Radojević, DJ Sima i drugi.

 

Ideja ovog festivala, koji je podržan od strane Grada Užica, je da se kroz muzičku manifestaciju uključi u akciju «Bitka za bebe», i na taj način pomogne užičkom porodilištu pri kupovini opreme. Naravno, kako je u pitanju humanitarna akcija, novac od ulaznica će biti deo humanitarnog fonda, pored sponzorskih donacija i dobrovoljnih priloga.    


Pored konkretne akcije, cilj projekta je pre svega podizanje svesti o humanosti i solidarnosti, što je praksa i stalna misija ove organizacije, a u ovom specifičnom slučaju, to je konkretni cilj da se pomogne trudnicama da nemaju potrebu odlaska u druge gradove na specifične preglede (kupovina 2d uređaja za užičko porodilište) već da im je pregled u potpunosti dostupan u svom gradu, uz dugoročnu misiju i rad na poboljšanju nataliteta u gradu Užicu i okolini, ali i pružanje kulturne manifestacije koja će publici i građanima obezbediti kvalitetno provođenje slobodnog vremena i jednu savremenu kulturnu konzumaciju kroz sadržaje festivala.


Što se sadržaja festivala tiče, biće vidljiv podstrek i pomoć neafirmisanim bendovima i DJ muzičarima kojima će kroz nastup i učestvovanje biti pružena motivacija za daljim razvojem i usavršavanjem, kao i uključivanjem u kulturnu scenu.  


Pored humanitarne pomoći koja će biti obezbeđenja kroz kupovinu ulaznice i sponzorske donacije, na festivalu će biti zastupljeni i drugi vidovi prikupljanja pomoći – a svaki kupac ulaznice će dobiti poklon suvenir - jaje sa znakom akcije «Bitka za bebe».

 

NEXT Fest, u organizaciji Udruženja «Shift 2», podržao je Grad Užice, Regionalna kancelarija za mlade i akcija Bitka za bebe.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..