Odući tjedan održava se najveći regionalni gitaristički festival po broju natjecatelja – Omiš guitar fest 2013. Ovaj festival (koji se održava 4. godinu za redom) počinje 18. a trajat će do 20.4.2013. godine pod pokroviteljstvom predsjednika RH gospodina Ive Josipovića, grada Omiša i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te Splitsko dalmatinske županije.

 

Organizatori ponosno ističu da su do sada prijave natjecatelja stigle iz dalekog Nepala, Meksika, Norveške, Rusije, Austrije, Njemačke, Danske, Rumunjske, Italije, Srbije, Poljske, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Očekuje se ukupno dolazak preko 130 natjecatelja iz cijelog svijeta.

 

Prvog dana, 18. travnja, u 20 sati je svečano otvaranje Omiš guitar festa u restoranu Ribnjak kampa Galeb uz nastupe Brune Mičetića, Mladena Pecovića, Branka Bogunovića – Piffa, Ivana Mihaljevića, Dragomira Herendića Dragiannia, Josipa Pešuta i mnogih drugih poznatih osoba iz javnog života, a sav prihod od ulaznica ide udruženju Agape kao pomoć za djecu sa invaliditetom. Ovom prilikom bit će otvorena i izložba rock fotografija djece oboljele od celebralne paralize iz Udruženja Srce iz Splita koja će nastupiti u samom programu otvaranja uz mnogobrojne goste i poznate osobe iz javnog života.


U okviru otvaranja održat će se i super finale u kategoriji električne gitare i discipline glas i gitara. Također, prvog dana festivala, organizirat će se i modna revija gitara i nakita mlade omiške dizajnerke De Lene i modne marke Galeb.
Drugog dana festivala, 19. travnja, u 19 sati održat će se Gala koncert klasične gitare na kome će nastupiti Darko Bageski, Vojin Kocić, Duo Cerović - Krivokapić , te kvartet Laurum. Nakon koncerta predviđeno je druženje uz dalmatinsku večer u Gusarskoj konobi.

 

Trećeg dana, 20. travnja, je svečano zatvaranje festivala u hotelu Plaža uz nastup Barcelona flamenco – Puchero & group, a nakon toga sljedi opuštajuća jazz atmosfera uz sastav Repassage iz Splita u Gusarskoj konobi.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..