Beogradski alternativni rok sastav Block Out drugi je potvrđeni izvođač koji će 21. aprila nastupiti na sedmom Supernatural festivalu. Pored Block Out-a, na festivalu koji se drugu godinu za redom održava u Supernatural parku, na Adi Huji, nastupiće i sastav Kanda Kodža i Nebojša.


‘Drago nam je što postoji jedan takav festival čiji su rezultati vidljivi svake godine golim okom. Dovoljno je da dođete na Ada huju i vidite koliko toga su ljudi već napravili i sredili. Najteže stvari vezane za čišćenje Dunavca tek dolaze i to je neverovatno veliki posao ali verujemo da će i do toga jednom doći’ naveo je Nikola Vranjković, gitarista benda Block Out. ‘Block Out će izvesti standardni repertoar. Nismo još odlučili šta ćemo tačno svirati. Jedino znam da ćemo početi sa pesmom ‘Deponija’ koja se nalazi u filmu "Supernatural park, od deponije do parka’’ dodao je Vranjković.


Film "Supernatural park, od deponije do parka", koji predstavlja aktivnosti pokreta Supernatural u 2012, godini, sa akcentom na formiranje parka na špicu Ade Huje možete pogledati OVDE


SUPERNATURAL PLASTENIK


Jedan od važnih sadržaja Supernatural parka je plastenik koji služi za eksperimentalno gajenje lekovitog i začinskog bilja i promociju hortikulture. U okviru programa plastenika, kroz izložbu biljaka i javni čas sađenja biljaka,  posetioci će moći da se upoznaju sa principima hortikulture,  kao i da steknu praktična znanja iz ove oblasti.  Pored izložbe Botaničke bašte „Jevremovac“ , u saradnji sa Beogradskim festivalom cveća biće  predstavljene  ukrasne biljke za enterijer, začinsko i aromatično  bilje, kao i bilje za eksterijer. Ceo prostor plastenika zamišljen je kao mesto za okupljanje i opuštanje uz biljke, dok će od 13 časova biti organizovana edukativna radionica sađenja biljaka za najmlađe posetioce.


Svi posetioci koji ove godine ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći će na festival da uđubesplatno. Pored ekološkog, ove godine, festival ima i humanitarni karakter budući da će sva prikupljena gardeoba biti donirana Crvenom krstu Beograda. Za sve koji odluče da ne recikliraju, na kapijama festivala ulaznica će iznositi 400 dinara.


Sedmi po redu Supernatural festival biće održan 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu. Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži svetski Dan planete Zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima.

 

Za sve dodatne informacije posetite www.supernatural.rs i www.facebook.com/supernaturalfestival.
Block Out: www.block-out.com

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..