Belgrade Demo Fest Live je muzička manifestacija namenjena neafirmisanim izvođačima u domenu popularne muzike sa teritorije Srbije, sa ciljem promovisanja istih široj javnosti, nastupima, nagradama i medijskim promocijama koji će pratiti ovaj festival.

 

Manifestacija će biti takmičarskog karaktera i sastojaće se iz nekoliko ciklusa. Prvi ciklus je selekcija 48 bendova od ukupnog broja prijavljenih. Drugi ciklus obuhvata polučasovne koncertne nastupe 48 učesnika, podeljenih u 12  večeri, koje će se održavati po dva puta nedeljno. Dinamika nastupa je po četiri izvođača za jedno veče. Svako veče, jedan bend po izboru žirija i jedan po izboru publike će ići dalje u sledeći takmičarski krug. U okviru svog nastupa, svaki izvođač će na repertoaru imati obavezni minimum od tri autorske pesme, dok će ostatak programa biti slobodan izbor autorskih numera i/ili obrada. Nakon prvih 12 takmičarskih večeri, održaće se šest četvrtfinala sa po četiri benda u kojima je princip selekcije isti kao i u prethodnom krugu – po dva benda od četiri u svakom četvrtfinalu ide dalje – jedan po izboru žirija, drugi po izboru publike.

 

U dve polufinalne večeri nastupaće po šest bendova od kojih po tri idu u finale, dva po izboru žirija i jedan po izboru publike.

 

U velikom finalu od šest finalista biće izabran sveukupni pobednik festivala, kao i bendovi koji će svirati na Beer Festu, Marsmoon Festu i na nekoj od  KST-ovih manifestacija, a u toku su pregovori sa još nekoliko većih festivala u regionu. Pored toga, biće dodeljene nagrade za pobednika po izboru publike, po izboru žirija, najbolje bendove po kategorijama, kao i za najboljeg pevača, gitaristu, basistu, klavijaturistu i bubnjara.

 

PROPOZICIJE

 

Pravo prijave, u periodu od 15. do 25. marta, imaju svi izvođači popularne muzike (rock, pop, indie, reggae, ska, rap, electro, punk, metal, hardcore, ethno, world, itd.) sa teritorije Srbije koji nisu objavili izdanja za neku od zvaničnih izdavačkih kuća i koji imaju minimum tri autorske pesme – u obzir dolaze i izvođači sa samostalnim ili web projektima.

 

Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji se može preuzeti OVDE i slanjem istog na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 25. marta.

 

MEDIJI

 

Zvanična strana festivala je www.facebook.com/bgdemofestlive, na kojoj se mogu naći sve relevantne informacije i koja će se redovno ažurirati. Svi mediji koji imaju interesovanje i prostor za ovakvu vrstu muzike i sadržaja biće pozvani da prate festival, a takođe će im biti prosleđivane aktuelne informacije na dnevnom nivou.

 

ŽIRI

 

Predsednik žirija je Branimir Lokner, poznati muzički kritičar, autor nekoliko knjiga, novinar sa višedecenijskim iskustvom u žirijima skoro svih demo i ostalih muzičkih festivala. Pored njega svako veče u žiriju će biti neki od istaknutih muzičara, novinara, urednika, izdavača, producenata, menadžera, itd. U finalu, žiri će činiti desetak afirmisanih ličnosti iz sveta muzike koji će izabrati najbolje po kategorijama, tako da se sa sigurnošću može očekivati nepristrasnost, kao i da će najkvalitetniji bendovi i muzičari dobiti nagrade.

 

LOKACIJA

 

Kvalifikacione takmičarske večeri biće organizovane svakog utorka i srede u klubu Blue Moon (Beograd, Zmaj Jovina 4) u aprilu i maju, dok će polufinalne večeri i finale biti održani u nekom većem koncertnom prostoru tokom juna.

 

NAGRADE

 

Za nagrade su predviđeni nastupi na Belgrade Beer Festu, hrvatskom Marsmoon festu i na nekoj od KST-ovih manifestacija, kao i instrumenti, muzička oprema i besplatni sati za snimanje pesama u studijima.

 

ORGANIZACIJA

 

Za saradnju sa bendovima, PR i marketing biće zaduženi Dragiša Radulović, PR menadžer velikog broja izvođača i festivala iz regiona i član redakcija nekoliko medija sa ex-YU prostora, i Tamara Vučković Gojković, marketing menadžer u kulturi, nekadašnji urednik muzičkih emisija na Radio Indexu i Radio Beogradu 202.

 

Za organizaciju festivala zadužen je Aleksandar Šarčević, direktor event agencije sa velikim stažom u organizaciji i produkciji koncerata i muzičkih manifestacija, i raniji direktor IPS Music-a i glavni muzički urednik Radio Indexa.
 
PRESS i PROMO

 

Proces selekcije izvođača biće završen do 26. marta, a 29. marta u klubu Blue Moon od 21 sat biće održana press konferencija, promocija festivala, izvlačenje rasporeda nastupa bendova i  welcome party.

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..