U ponedeljak 24. jula u muzičkoj školi Josip Slavenski u Beogradu održaće se prvi koncert u okviru Međunarodnog muzičkog takmičenja „Ciao“, koje predstavlja zajednički muzički projekat kineskih i evropskih kulturnih organizacija. Učestvuju mladi muzičari iz  Srbije i Kine, a koncerti su u terminima 9.30 i 14.00 časova. Međunarodno muzičko takmičenje „Ciao„  je prvo takmičenje koje zajednički organizuju zvanične kineske i evropske kulturne organizacije i muzički subjekti, a sazvano je u Kini i Evropi sa misijom da okupi profesionalne i amaterske mlade muzičare kako bi mogli da razmenjuju umetnost i uspostavljaju veze jedni sa drugima.

„Ciao„  (na kineskom „qiáo”) znači „zdravo“ na srpskom i italijanskom, a u prevodu sa kineskog ima značenje „most“.

U savetu ovog takmičenja su Šangajska međunarodna asocijacija za kulturu, Sekretarijat za kulturu, Beograd, Fakultet muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Fondacija Don Branko Sbutega, Fondacija univerzalnih umetnika, a organizatori su Šangajski prekomorski obrazovni centar za razmenu, Kulturni centar Beograda i KotorArt International Festival a, koorganizatori su: Kinesko-srpski centar za naučnu i kulturnu razmjenu, Festival BUNT i Koncertna dvorana Kotor.

Posle Beograda, „Ciao“ odlazi u Kotor gde će u okviru Međunarodnog festivala KotorArt, biti održano još nekoliko koncerata u okviru ovog takmičenja i dodeljene nagrade.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..