Treći Belgrade Demo Fest Live se nakon tri kruga takmičenja približio samoj završnici. Veliko finale u kome će svirati jedanaest takmičarskih bendova, koje će otvoriti pobednici BDFL 2013 grupa Ućuti pas a zatvoriti prošlogodišnji najbolji bend Strah od Džeki Čena, održaće se u petak, 5. juna, u bašti Sava Centra sa početkom u 21h.

 

Nebo je crveno (Subotica), Pogrešna odluka (Topola), Revolt X (Beograd), J&M (Vršac), Y.O.X. (Valjevo), Phobos (Beograd), Škank (Čačak), Šejdi Kruu (Sremska Mitrovica), Clyde (Novi Sad), Antidepresiv (Kikinda) i Kasirke (Beograd) jedanaest su najboljih demo bendova koji će se predstaviti publici i dvadesetočlanom žiriju sastavljenom od novinara, muzičara, producenata, menadžera i drugih poznatih imena iz domena domaće i regionalne rock scene i nadmetati za vredne nagrade u vidu muzičke opreme (Sky Music Centar), nastupa na velikim festivalima (Beer Fest, Love Fest, Gitarijada Zaječar, Lake Fest, Back Up, Rock Village, Sirmium Rock Fest, itd.), spotova i foto sešna (MTS Video Music, MS Play, LP studio), audio i video snimaka (Blaze studio, Videokod produkcija). Osim najboljih bendova u čijem izboru učestvuju publika i žiri, biće odabrani i najbolji pevač, gitarista, basista i bubnjar od strane naših poznatih muzičara.

 

Cena ulaznice je 250 dinara i uz kupljenu ulaznicu dobija se glasački listić na kome je potrebno zaokružiti jedan od ukupno jedanaest takmičarskih bendova.

 

Pre početka sviračkog dela finala održaće se kratka promocija kompilacije "BDF: Sound of 2014" na kojoj se nalaze pesme bendova sa prošlogodišnjeg izdanja, kao i predstavljanje debi albuma nekoliko bendova koji su bili učesnici prvog BDFL-a.

 

Organizatori pozivaju sve ljubitelje rock muzike da podrže ovih jedanaest bendova različitih žanrova i upoznaju se sa budućim nosiocima domaće rock scene na samom njihovom početku!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..