Za sve ljubitelje plesa, u Beogradu počinju večeri salse, koje će se organizovati tokom leta  na terasi bioskopa CineStar (4. sprat, Ada Mall – Rooftop).  Prvo Salsa veče uz “Letnji vibe” zakazano je za 24. maj u 20.00, kada posetioce očekuje ritam i strast kubanske muzike, bilo da je neko početnik ili iskusni plesač. Posebna atrakcija je činjenica da će se plesati pod otvorenim nebom, uz jedan od najlepših pogleda na grad. Posle otvaranja,  Salsa večeri održavaće se tokom leta subotom, od 20.00 do ponoći: 15. juna, 22. juna, 29. juna, 6. jula, 13. jula, 20. jula, 27. jula.

Kotizacija se plaća na blagajni bioskopa, na dan događaja i iznosi 400 dinara,  u šta je uključena i jedna konzumacija pića iz ponude u baru. Posetioci bioskopa  CineStar koji kupe ulaznicu za bilo koji film tog dana, imaju slobodan ulaz na Salsa veče.

Salsa je čuvena vrsta plesa poreklom sa Kube,  koja se proširila na Portoriko i ostale karipske države. Ime je dobila po španskoj reči "salsa", koja znači "sos". Time se sugeriše da je ovaj ples spoj različitih uticaja. Salsa je izvorno kubanski ples sa afričko-kubanskim ritmovima i uticajem rumbe. Popularna je u Latinskoj Americi, SAD-u i Evropi. Postoji mnogo stilova salse, jer je dozvoljena improvizacija pa se ples dalje razvija.

Marerijal: CineStar Cinemas Srbija

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..