Beogradski klub Kult u maju mesecu ugostiće predstavnika Madorasindahouse, jednog od vodećih afro house lejblova današnjice, legendu zagrebačke klupske scene Toma Buga – osnivača klupske večeri i izdavačke kuće Dobar House i sarajevsku organizaciju Garden of Dreams. Produženi vikend u beogradskom klubu Kult otvara KULT:R žurka u sredu 1. maja, a za muziku su zaduženi jedan od pionira beogradske scene Dejan Milićević, predstavnik lokalnog andergraunda Mancha i Rade Badjin koji donosi crossover housa, minimala i techna. Četvrtak 2. maj rezervisan je za fluidne melodije i pulsirajući gruv koji donosi Gostoja, Aidu Minibaevu, Petera Portmana koji u svojim smelim setovima uvek iznenađuje publiku i Secret Guseta koji donosi muzički rolerkoster.

Četvrtak 2. maj rezervisan je za fluidne melodije i pulsirajući gruv koji donosi Gostoja, Aidu Minibaevu koja je pod alijasom MNBV karijeru započela na Dalekom Istoku, a nastupala je i na ADE i berlinskim klubovima, Petera Portmana koji u svojim smelim setovima uvek iznenađuje publiku na plesnom podijumu zahvaljujući pažljivom odabiru house i techno muzike i Secret Guseta koji donosi muzički rolerkoster – od minimala, Čikago housa do deep tech, acida, disca i techna.

U petak 3. maja u klub kult stiže ABC Showcase i predstavnici organizacije koja je pomogla u promociji rasta elektronske muzičke zajednice na zapadu Rumunije. Te večeri nastupiće Herck – nezaobilazni član rumunske klupske scene čiji jedinstveni spoj dubokog, minimalnog techna i house privlači pažnju fanova i kolega, DJ i producent Bread & Butter i Cosmic Eve kao domaća podrška.
ABC Collective live from Sunrise Hub - Herck & Timirash

Za subotu 4. maj zakazana je DIVE IN žurka, koja propagira različite žanrove deep, minimal, indie dance i melodične ritmove house muzike, na kojoj će nastupiti osnivač DIVE IN organizacije – Despic, Ivan Zrno iz After Affaira i Milanko Trifunčević.

U sredu 8. maja u klub Kult stiže MUTE OFF Showcase, a svoje DJ umeće predstaviće harizmatični DJ iz Podgorice Branko Vuković koji će se te večeri poigrati sa nijansama minimala, masivnog groova i deep techa, Petar P. talentovani DJ i producent iz Valjeva koji donosi zvuk prožet konstantnom ritmikom sa kombinacijom visokih tonova, perkusija i groovy bass linija, novosadski DJ Veljko čija se muzika bazira na minimalu i Tichitza.

Madorasindahouse Showcase koji predstavlja jedan od vodećih afro house lejblova današnjice stiže u klub Kult u petak 10. maja i donosi duboke house vibracije spojene sa afro bitovima. DJ pult preuzeće predstavnik savremene house scene – DJ i producent Le Croque, dok su za domaću podršku zaduženi Goran Starčević i Deaf in Mini.
Madorasindahouse with Le Croque (Monk Paradise Beach Bar)

Subota 11. maj rezervisana je za muzičku selekciju MENE-a koji donosi zvuk najboljih žurki na Ibici i jedinstvenu fuziju hip-hopa sa techno i house zvukom i Nemaxa, rezidenta kluba.

SINS of Kult žurka zakazana je za sredu 15. maj kada će nastupiti Una Nikolić, Poliformat i Vanja Bursać, dok u petak 17. maja u klub Kult stiže zagrebački DOBAR HOUSE koji predvodi jedan od kreatora zagrebačke house scene DJ Tom Bug, mlada DJ-ica nove generacije Elena Mikac, uz podršku sjajnog Lutona.

20 Years of Tom Bug - Dobar House @ Peti Kupe

Subota 18. maj rezervisana je za Perfect Pitch Showcase koji predvode Lea Dobričić i Joma Maja – poznate DJ-ice i osnivačice Perfect Pitch DJ Akademije.

Još jedna KULT:R žurka zakazana je za sredu 22. maj kada će se za DJ pultom naći RTY, Envy i Einfakinn, dok u petak 24. maja stiže Easy Tiger Showcase koji predvodi Marko Nastić sa gostom Mihaelom Simicem, DJ maestrom iz Švajcarske.

U subotu 25. maja dancefloor kluba Kult preuzima jedan od najvećih projekata bosanske elektronske scene – Gardens of Dreams showcase, a za muziku su zaduženi sastav After Affair, Rajot i Luka Čikić.

After Affair @ Dom mladih x CUPRA: Sarajevo

Poslednje srede u mesecu, 29. maja u klub stiže Dvica Showcase i predstavnici ovog kolektiva – 7OGI, Gerun i Benjamin, dok je zatvaranje druge sezone kluba Kult zakazano je za poslednji vikend – 31. maj i 1. jun.

Ograničeni kontingent ulaznica za klub Kult može se nabaviti po povlašćenoj promo ceni putem Resident Advisor platforme.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..