Zatvaranje osme sezone kultnog beogradskog kluba Barutana zakazano je za predstojeći vikend. Ljubitelje klabinga ovog petka očekuje gostovanje minimal i techno legende, Sonje Moonear, vodećeg imena svetske andergraund elektronske scene, koja će te večeri nastupit sa Markom Nastićem, di-džejom i producentom sa preko 20 godina uspešne internacionalne karijere iza sebe. Pored njih, nastupiće i lokalci Milovan Stojanović i Rajol. Sonja Moonear, koja nosi laskavi nadimak „ženski Villalobos“ poručila je svojim fanovima: „Slobodno mogu reći da ne mogu da dočekam da se ponovo vratim u Barutanu, na tu prelepu Tvrđavu! Jedva čekam da raznesem sound system i ponovo vidim sve klabere željne dobre zabave! Nadam se da ste spremni za potpuno ludilo na dancefloor-u i i mnogo plesanja uz moju muziku“.

Jedna od tri najtraženija ženska svetska di-džeja, Sonja Moonear, ponovo će se naći pred domaćom publikom kako bi demonstrirala stapanje suptilnog minimala i moćnog techno gruva i zabavila klabere svojim autentičnim setom i zavidnim veštinama miksanja, uz eklektični ukus i kolekciju ploča na kojoj se može pozavideti. Sa sobom uvek na put nosi gomilu ploča jer kaže da nikada ne zna šta da očekuje, te se u njenom koferu može naći svašta, od ambient house-a i techno izanja do funky i soulful zvuka.

„Već duže vreme se radujem ovoj žurci, i konačno je došao taj momenat. Uvek uživam slušajući Sonjine setove, a ovog puta ću joj se pridružiti za di-džej pultom! Siguran sam da će atmosfera biti sjajna, a naročito zato što zatvaramo osmu sezonu Barutane u ovom stilu“, izjavio je Marko Nastić, guru lokalne techno scene, pred nastup ovog vikenda.

Subota 25. septembar rezervisana za ljubitelje trance zvuka i nastup progressive psytrance projekata Zyce i Flegma, uz podršku Goasapiens i Experiment di-džejeva: Aquapipe, Sivi, Albert i Stole.

Nikola Kozić aka Zyce jedan je od najtraženijih svetskih progressive trance izvođača i najtalentovanijih producenata ovog žanra u Srbiji. Ljubav prema elektronskoj muzici se rodila tokom godina sviranja rock muzike, a verom u sebe i ogromnim trudom je dostigao da postane prepoznatljivo ime na svetskoj trance sceni. Nastupao je na najvećim festivalima u Australiji, Brazilu, Meksiku, Rusiji, Portugalu, Izraelu, Nemačkoj, Francuskoj, a zajedno sa jedinstvenim i strastvenim pristupom muzici, vođen originačnošću i čistom kreativnošću, Zyce šalje pozitivnu i veoma inteligentnu poruku. Kombinujući sa svojim visoko – energičnim nastupima, uvek garantuje nezaboravna dancefloor iskustva.

Iza projekta Flegma stoji Dalibor Delić. Nakon objavljivanja prvog albuma, započeo je saradnju sa Zyce-om i objavio drugi album pod nazivom „8 Cell“, za izdavačku kuću TesseracTstudio, koju su osnovali zajedno, a koja je okupila neka od najboljih imena današnje progressive trance scene kao što su: Talpa, Sonic Entity, Vertex. Flegma je izdavao i za velike progressive trance lejblove: Iboga records, IONO Music, Spin Twist, Blue Tunes. Nakon godina na sceni, napravio je brojne kolaboracije i remikse sa izvođačima kao što su: Freq, Zen Mechanics, Liquid Soul, Ace Ventura, Jaia.

Ulaznice za sva gostovanja u Barutani su u prodaji putem Cooltix.rs onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnje nastupe ovih izvođača važe i za nove datume.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..