"Bekstvo u prirodu", jednodnevni, multimedijalni  ekološko-muzički festival biće održan u subotu 5. jula na Kameničkom visu od 17h. Na jednom od najlepših niških izletišta posetioce očekuje 14 sati muzičkog programa, dve festivalske bine ( Concrete i Forest stage), Stand up popodne, REcan radionica, prodajna Upcycle izložba, Vinilizacija, sportski program i mnogobrojne ekološke aktivacije za mlade.


Glavna zvezda ovogodišnjeg jubilarnog Bekstva na glavnom Concrete stage-u je STEVE BUG višedecenijski trendseter čija muzika daje nove definicije ukusa u svetu house i techno kulture.


Pored ovog ambasadora elektronske muzike na drugom, Forest stage-u goste dočekuje Arcadion, producent i DJ iz Londona a tu su i MADRED, poznati muzički dvojac iz Novog Sada, niške snage Funk soul brothers i BAUK DJs kao i Hardisco, Unnatural selection i MLB DJS.


Ulaz na festival je besplatan i otvoren za sve.


Cilj festival je povezivanje muzike, kulture, ekologije i društvene odgovornosti, umreženih na pravi način sa organizacijama iz privatnog, javnog i civilnog sektora.Kroz ovakve festivale afirmišu se niški stvaraoci iz svih oblasti,a otvara se i prostor za dalje kulturno delovanje. Radi se na promociji turističkih potencijala Grada Niša , ali i kvalitetnih načina za provođenje slobodnog vremena u prirodi, prevashodno kod mladih ljudi.


Tokom prethodne četiri godine  Bekstvo u prirodu je posetilo više od 20 000 ljudi, nastupilo je više od 200 izvođača iz Niša, zemlje i sveta, a BAUK je ostvario saradnju sa preko trideset partnera iz domena privatnog, javnog i civilnog sektora.

Sve vreme misleći o očuvanju prirode članovi BAUK-a su nakon svakog završenog festivala sa posetiocima organizovali čišćenje Kameničkog visa. U protekle 4 godine sakupljeno je i reciklirano više od 20 kubika plastičnih flaša i limenki.
Tim BAUK-a


INFORMACIJE O FESTIVALU:
Datum: Subota 5.jul – nedelja 6. Jul
Mesto: Kamenički vis
Trajanje: 17 - 07 h
Organizator: Baza Alternativne Umetnosti i Kulture


MUZIČKI PROGRAM FESTIVALA:

 

CONCRETE STAGE:


STEVE BUG/ (Poker Flat, Ovum – DE)
UNNATURAL SELECTION
BAUK DJs

FOREST STAGE:

ARCADION / (DC Recordings - UK)
MKDSL, DJ FLIP, X-COAST
MADRED (Live)
TJAMIL
SHINY D
FUNK SOUL BROTHERS
HARDISCO
 
PRATEĆI PROGRAM FESTIVALA:

 

Nakon završenog BAUK meseca i uspešno realizovanih UPcycling radionice, IT dana i otvaranja skejt sezone akcijom “SK8 Exhibition” BAUK za finalnu proslavu svog jubileja priprema i prateći program. Kroz programe BAUK meseca od 5. Juna do 5 jula 2014 prošlo je preko 200 mladih nišlija.


17h – 20h     Stand up popodne  - Na glavnoj, Concrete bini tokom dnevnog programa posetioce će zabavljati stand up komičar poznat kao Tebrica…


17h – 20h    UPcycle radionica – kreativno druženje posetilaca tokom koga će svi zainteresovani moći da vide, ali i da sami naprave neke od predmeta koji kreativnom obradom od već upotrebljenih predmeta iz svakodnevnog života postaju stvari sa novom namenom. Radionica je namenjena svim uzrastima, a oni koji žele da učestvuju mogu da se direktno priključe radionici prilikom dolaska na festival.


17h – 20h    Upcycle izložba – na ovoj izložbi posetiocima festivala biće predstavljeni ukrasni i korisni predmeti nastali na radionici koja je održana u okviru BAUK meseca. Izložba je prodajnog karaktera, a sav novac koji bude prikupljen namenjen je opremanju ZOO Patrole.


17h – 20h    Imaginarijum Ljiljane Ivković –  prodajna izložba unikatnih i zanimljivih slika i instalacija nastalih od žica, delova računara, plastičnih i metalnih poklopaca...


17h – 20h    Izložba drvenih igračaka iz Dedine radionice –  za mlade roditelje ovo je prilika da vide kako i čime deca sve mogu da se zabave i igraju. Kreativne, unikatne i zanimljive drvene igračke iz Dedine radionice jedno su od mogućih rešenja.


17h – 20h    Vinilizacija – Umrežavanje i prodaja starih ploča ex Yu prijatelja


17h - 20h Odbojka – U želji da posetiocima omoguće i rekreaciju u prirodi organizarori i Apatinska pivara za njih pripremaju mini teren na kome će svi zainteresovani moći da se zabave i razmrdaju.


ORGANIZOVAN PREVOZ I PARKING: Organizatori i ovog puta misle na bezbednost pa su dodatne mere i aktivnosti posvećene unapređenju bezbednosti i problemu prevoza. Za sve one koji žele da se opuste i ne brinu o vožnji, u saradnji sa prevoznikom Niš Ekspres A.D. organizovan je autobuski prevoz od parkinga kod restorana “Gusar” na Keju do Kameničkog visa. Posetioci koji planiraju da na festival dođu kolima moći će da dođu samo do izletišta Dabilo. Tu će moći da ostave auto, a nakon toga na raspolaganju su im 2 mini busa koja će naizmenično voziti do Kameničkog visa.
Zbog ograničenog broja parking mesta i bezbednosti u vožnji, ORGANIZATORI APELUJU na posetioce da dođu organizovanim prevozom.


POVRATAK: Članovi BAUK-a se uvek trude da misle o svemu pa tako i ovog puta povratak sa Kameničkog visa nije prepušten slučaju. Fond RECAN obezbedio je besplatan prevoz ka gradu za prvih hiljadu posetilaca koji recikliraju svoju limenku na nekom od reciklaznih punktova. O terminima povratnih vožnji posetioci će moći da se informišu na Info pultu koji se nalazi na ulazu u festivalski prostor. U cilju promocije bezbedne vožnje i odgovornog ponašanja u saobraćaju organizatori preporučuju dolazak autobusom  i poručuju LIMENKOM i RECIKLAŽOM DO BEKSTVA.


O POČECIMA ORGANIZACIJE BAUK I FESTIVALU - Prvo Bekstvo u prirodu bilo je organizovano 2010. godine 5. juna povodom Svetskog dana zaštite životne sredine. Ideja je bila umrežavanje alternativne kulture i novih lokacija za izvođenje programa u prirodi i organizacija manifestacije koja će Nišu i niškim umetnicima i mladima ponuditi jedan novi kvalitetniji koncept. Ujedinjene ideje dobre zabave, kulture, alternativnog sporta i ekologije na jednom mestu kao i ideja o dogovornosti prema nama samima i zajednici u kojoj živimo zaokružili su koncept Bekstva u prirodu. Te 2010. godine Nikola, Aleksandra, Miljan, Jovana, Dušan, Igor, Vladan, Aleksandar i Ivan formirali su organizaciju B.A.U.K. sa idejom organizovanja ne žurke već manifestacije koja će imati snažan uticaj na svest mladih o problemu ekologije i važnosti poboljšanja kvaliteta kulturnih sadržaja. NA prvoj tada manifestaciji na Kameničkom visu, uprkos kiši i magli okupilo se preko 3000 ljudi I na taj način krenula je u razvoj ideja najvećeg niškog festival za mlade, koji se tokom godina razvijao.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..