Leila Records and Books (Kralja Petra 41) u petak, 04.jula, slavi drugi rođendan! Od 21h počinje specijalan program: na gramofonima nastupaju Željko Kerleta (Cosmic Sounds, London), DJ Funky Junkie (The Funk Soul Brothers, Niš) i Ellis D. Fogg. Povodom rođendana tog dana dajemo 10% popusta na sve ploče, cd-ove i knjige. Prodavnica/galerija LEILA Records and Books je otvorena početkom jula 2012. godine u ulici Kralja Petra 41, u centru Beograda.

 

Prostor od 230 m2, organizovan na 3 nivoa, zamišljen je kao prodavnica gramofonskih ploča, knjiga, suvenira i izložbeni prostor za razna umetnička dela (grafike, slike, skulpture, lampe...), sa posebnim akcentom na promociji mladih i neafirmisanih umetnika svih umetničkih formi iz Srbije. U lokalu radi i Caffe-Bar.

 

Izvanredan prostor u čuvenoj "Zgradi sa zelenim pločicama" je kompletno renoviran i opremljen u originalnom stilu, pa se tu mogu naći radovi beogradskih grafiti umetnika na zidovima, masivni i jedinstveni  elementi enterijera i skulpture od kovanog gvožđa  i stilski nameštaj iz različitih epoha.

 

LEILA takođe funkcioniše kao mesto predstavljanja zanimljivih kulturnih i subkulturnih kreacija na beogradskoj/srpskoj sceni i već je održano više uspešnih promocija novih muzičkih i književnih izdanja i izložbi mladih autora.

Ceo projekat i prostor, svojim izgledom i misijom predstavlja značajan, potpuno nov i jedinstven doprinos kulturnom i turistickom zivotu Beograda.

 

Ističemo podršku Kulturnog centra Beograda i Turističke organizacije Beograda (pogledajte link) našem projektu, jer je lokal zahvaljujući svojoj izuzetnoj lokaciji i jedinstvenom konceptu postao mesto u koje dolaze (i često se vraćaju) mnogobrojni strani turisti.

 

Više informacija i fotografija na našem sajtu www.leila.rs i Facebook stranici: http://www.facebook.com/LeilaRecords.
Televizijske priloge možete pogledati na našem Youtube kanalu 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..