Muzička kompilacija “URBANISH” od danas je slobodna i za potpuno preuzimanje (download) sa  interneta. Numere sa ove kompilacije prvi put su predstavljene uživo na promociji u niškom klubu Feedback krajem prošle godine, dok su pre toga svoju promociju doživele na radiju B92 i niškom City radiju. Kompilacija je sastavljena od deset autorskih numera na kojima je radilo više od tridesetoro niških umetnika i muzičara koji su, zajedno sa autorima, prošli kroz proces produkcije, post produkcije i promocije izdanja.

 

Konkurs za muzički deo kompilacije pratio je poziv za artwork – vizuelno rešenje kompilacije.


Na kompilaciji se nalaze žanrovski različite numere koje idu od Rock-a, Popa, Grunge-a, Hardcore-a, Hiphop-a, Disco-a, Breaks-a, Downtempo-a do Ambient-a. Celokupna kompilacija  se od sutra, 07. februara može preuzeti sa sajta www.bauk.rs.


„Cilj nam je bio da, kroz prvobitni konkurs za autorske numere, napravimo presek trenutne niške scene, i ponudimo stručnu pomoć autorima da svoja dela, profesionalno urade i  dobiju adekvatnu podršku i promociju.”


Kroz saradnju sa medijima, pre svega City radijem iz Niša, urađen je niz on line promocija i jedna 45 minutna emisija a numere su počele da se vrte i u etru. Već prvog dana nakon postavljanja kompilacije, na sajtu souncloud bilo je više od 600 preslušavanja a do trenutka postavljanja kompilacije za preuzimanje ta brojka je prešla 4000.  Numere su se, prema statistici sa sajta, čule i u Americi, Nemačkoj, Danskoj, Turskoj, Španiji, Holandiji pa i Japanu. Neke od numera našle su se u stranim web magazinima i blogovima a nekoliko numera izazvalo je i interesovanje stranih izdavača.


Tokom Live promocija u Nišu u klubovima Truba i Feedback,  podeljeno je preko 300  Urbnaniš diskova a numere je uživo, na promocijama, slušalo preko 400 Nišlija.  


Organizacija BAUK, kao nosilac projekta i produkcijski tim kompilacije URBANISH, nastavlja da traži prostore za dalju medijsku i festivalsku promociju kompilacije, numera i umetnika/bendova. „ Otvoren je poziv za dalju saradnju i umrežavanje, a neke od  umetnika sa kompilacije ćemo svakako čuti i na ovogodišnjem festivalu Bekstvo u prirodu“  kaže Aleksandra Strahinić,  izvršna direktorka Baze alternativne umetnosti i kulture.


Na kompilaciji nalaze se sledeći niški autori i bendovi:  Tevarbulebra, Nahty , Red River Valley, Foreplay, SpektTjamil & Bosko feat.Marconiero, Musne Kunra, Hardisco feat. Jovana, Bohemian & Kristina, Nati.


Kompilacija Urbanish, predstavlja projekat organizacije BAUK, koji su finansijski podržali Naftna industrija Srbije kroz program “Zajednici zajedno” i Grad Niš, kroz program podrške mladima i organizacijama za mlade.

 

www.bauk.rs

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..