Beogradski elektro-akustični instrumentalni sastav Belgradeyard (2003-2008) odlučio je da sa publikom podeli nikada objavljeni album “Lost” kao besplatni download, uz prigodni “download release party” u klubu Dragstor, u petak 7. februara od 23h.


Grupa Belgradeyard nastala je kao jedan od projekata kolektiva Belgradeyard Sound System, prvobitno radio emisije na Radiju B92 (www.mixcloud.com/bgyssshow/), a zatim DJ kolektiva i promoterske organizacije koja je 2002. godine inicirala Dis-patch Festival. Zajedničko za ove inicijative bila je popularizacija savremenih i marginalizovanih muzičkih pravaca, a zvuk benda Belgradeyard upravo je predstavljao originalnu mešavinu uticaja iz žanrova koji su dominirali radio emisijama i DJ setovima “BGYSS” – od post-panka, hip-hopa i klupske elektronike, do free jazza, afro uticaja, elektro-akustične i avangardne muzike.

U petak 7. februara, na Facebook stranici Dis-patch Kolektiva (koji je zvanični izdavač albuma), biće objavljena web adresa sa koje će moći da se besplatno preuzme album naslovljen “Lost”, koji čini 8 pesama u ukupnom trajanju od 38 minuta. Pored same muzike, album zaokružuje i enigmatični dizajn Emira Šehanovića (www.esh.ba), vizuelnog umetnika iz Tuzle.

Na dan objavljivanja albuma, u petak 7.2. upriličen je i zvanični “download release party” u klubu Dragstor (Bulevar Vojvode Bojivića 4), kada će Belgradeyard Sound System DJ tim ponovo biti na okupu, uz specijalne goste Jana Nemečeka i 33-10-3402 (Nenad Marković) koji će se predstaviti svoje kroz live nastupe, kao i završni DJ set George Michael Jackson-a. Cena ulaznice je 150 RSD pre ponoći, i 300 RSD posle ponoći.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..