25.12.2013. godine navršilo se tačno 20 godina od prvog nastupa Milana Petrovića, klavijaturiste i kompozitora, sada vođe intrumentalnog sastava Milan Petrović Quartet. Posle demo perioda, Petrović je od 1995. godine do 2009. godine bio član Del Arno Band-a, legendarnog reggae sastava, od 2002. godine svirao sa skoro svim najpoznatijim blues muzičarima u Srbiji, zbog čega se 2010. godine na Bluestock festivalu, našao u jednoj od tri postave najpoznatijih blues muzičara u Srbiji.


Počevsi od 2011. godine vodi Milan Petrović Quartet, koji ima dva izdanja "Excursion" iz 2012. godine i "Favorites" iz 2013. Ovaj jubilej Milan Petrović je obeležio radno svirkama u Beogradu. O tome kako se oseća povodom jubileja i o planovima rekao je u intervjuu Ivani Jovanović (remixPress)


“I dalje se osećam kao da sam na početku, da imam još puno da radim na sebi i na svom sviranju i da će prave stvari tek doći. Bend je ove godine izašao na internacionalnu scenu. Plan je da sviramo što više u regionu a zatim i u Evropi. Voleo bih da 2014 - u završimo sa dva izdanja, novim autorskim albumom i live albumom kao i da nastavimo dobre svirke koje nas odlikuju.”


Album Milan Petrovic Quartet-a “Favorites” našao se u izboru za najboljih 10 albuma u 2014. po izboru redakcije nocturnemagazine.net

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..