Disciplin A Kitschme, jedna od najdugovečnijih grupa na ovim prostorima, ima novi hit pod imenom Samo Disciplina. Prepoznatljivom zvuku grupe u formaciji Koja – bas i vokal, Buca - bubanj i vokal i Manja - vokal, dodat je i novi instrument – usna harmonika, koju svira Igor Djeke,  ujedno i novi član Discipline.

 

- Pri redovnom proveravanju i tumaranju po NETu u vezi pominjanja pojma “disciplin a kitschme”, pre dve godine sam naleteo na Igora koji nastupa kao “one-man-band” pod imenom Harp Explosion i koji je na jednom od svojih nastupa zasvirao više nego zanimljivu verziju pesme Discipline kičme, “Da li ti znaš za neki drugi ritam?”. Čeprkajući još malo po njegovom opusu, pomislio sam da bi se on idealno uklopio u ovu grupu, te sam ga tako pre par meseci kontaktirao i evo ga u grupi danas! Inače, ideja o usnoj harmonici u Disciplini nije nova, štaviše, imao sam takve pokušaje i u Engleskoj, kao i ovde, sa nekim ljudima, no, problem sa profesionalnim sviračima usne harmonike je taj što se većina njih bavi uobičajenim, ordinarnim blues ili rock izrazom, tako svira i misli i jednostavno nisu spremni za radikalne poteze i nekonvencionalnu upotrebu tog instrumenta. Igor, koji inače dolazi iz Vinkovaca, potpuno je drugačije orijentisan, ljubitelj je alternativnog zvuka rock muzike i otvoren za eksperimente, tako da mislim da je pred ovakvom postavom grupe puno zanimljive muzike. - Koja, lider DAK

Novi hit Samo Disciplina je pravi pokazatelj onoga što nas u budućnosti očekuje od nove postave Disciplin A Kitschme – težak bas funk koji upotpunjuje zvonki, režeći, na momente nostalgičan, zvuk distorzirane usne harmonike.

 

Samo Disciplina u digitalnom izdanju (Odličan Hrčak), dostupna je za streaming na servisu Deezer. Uvek izoštrenog sluha za duh vremena, Disciplin A Kitschme se tako pridružuje autorima i izvođačima koji su prepoznali digitalno izdanje kao neizbežan korak u popularizaciji muzike i način da se dopre do slušalaca na nov, jednostavan i tehnološki napredan način.


U planu je i specijalno CD singl izdanje, o čemu će uslediti više informacija za par dana.

Prilažemo vam kod za Deezer plejer za preslušavanje singla Samo Disciplina, koji možete integrisati na vašu web stranu i koji izgleda ovako:


 

 

 

 

 

 

 

 


Ukoliko to niste u mogućnosti, link za preslušavanje je: OVDE



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..