Slovenski nezavisni izdavači Moonlee Records i God Bless This Mess s ponosom vam predstavljaju dvostruko iznenađenje - drugo ovogodišnje izdanje razigranog multižanrskog benda TRUS!, i dugo isčekivani prvijenac enfant terribla slovenske IDM elektronike kleemara.

 

Ova cool ekipa udružila je snage, ogulila bananu, bacila vam koru pod noge, presjekla bananu napola, i poslužila je u obliku zajedničke vinilne ploče “Banana Split”.

”Banana Split” donosi dvostruko uzbudljivu dozu pronicljivog glazbenog izričaja. Puni energije i radoznalosti, TRUS! su svoju stranu ploče ispunili razigranošću post-punka, nestašlukom indie-elektronike i zavodljivošću trashy popa, zbog čega ih je nemoguće ugurati u neku od postojećih žanrovskih ladica i direktno usporediti s drugim bendovima. No, to je samo razlog više da naćulimo uši i jednostavno im se prepustimo. S druge strane (ploče), kleemar se pobrinuo za sentimentalnu, eteričnu elektroniku koja istražuje suptilne melankolične mikroambijente i ugodnu atmosferu. I on ostaje žanrovski neodrediv, jer utjecaje vuče od raznolikog spektra izvođača kao što su Mount Kimbie, Dan Deacon, Gold Panda, Four Tet, Album Leaf, Caribou …

Banana Split izlazi 17.12.2013 u vinilnom 12'' formatu, te kao besplatan download, gdje muzički entuziasti mogu i sami odrediti cijeni. Svi oni koji umiru od znatiželje kakvog je okusa Banana Split, mogu već sad prednaručiti vinilne ploče, a i muzika je več dostupna za slušanje i download putem Bandcampa.

Release party uz izlazak novog albuma je 20.12.2013 u Klubu Gromka u Ljubljani te 21.12.2013 u klubu MIKK u Murskoj Soboti. Za tu priliku TRUS! i kleemar pripremaju i zajedničko iznenađenje ...

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..