Nakon dva studijska albuma i nastupa na letnjim festivalima u Evropi i regionu, Neozbiljni pesmisti objavili su novu pesmu. Inspiracija za ovo ostvarenje je skeč Igora Bugarskog pod nazivom "Dobrodošli u Švedsku", a tekst pesme je sastavljen od narodnih poslovica i reklame, koji zajedno prezentuju loše osobine ljudi sa ovog podnevlja.

 

Izdanje "Dobrodošli u Švedsku" je prva saradnja producenta Aleksandara Buzadžića Buzgeta i benda Neozbiljni pesimisti. Spot možete pogledati OVDE

 

Potpunu sliku ove pesme daje spot atutora Bojana Đurišića koji je sniman na raznim lokacijama širom Srbije i osmišljen je tako da prikazuje lepotu i potencijal ovih prostora, koji na žalost ne dolaze do izražaja zbog loših osobina pojedinaca koji ih naseljavaju.

 

U pesmi se sa "reklamnim glasom" pojavljuje i poznata radijska voditeljka Dejana Milović Buha, dok se u spotu pojavljuju članovi bendova Iskaz, Dubioza kolektiv, Line Out, Proces, Frajle, Bolesna štenad, Zion Crew, Pero Deformero, Zbogom Brus Li, Kilo Kilo banda, Bwana...

 

Vesele note su već godinama zaštitni znak Neozbiljnih pesimista, a u ovom slučaju su ih ukombinovali sa slikama i mračnim tekstom kako bi dobili ovaj sjajan novi video spot i pesmu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..