4/5/6 oktobar - Nakon dobro nam poznatih tehnika za relaksaciju poput joge, meditacije, ajurvede i mnogih drugih načina koji nam pomažu da se oslobodimo svakodnevnog stresa – u Srbiju, po prvi put, stiže terapija sopstvenim glasom čije korene nalazimo u klasičnoj indijskoj muzici.


Novi Sad će 4 /5/ 6 oktobra, biti domaćin trodnevne radionice Nataše Ahmad (Natasha Ahmad) u okviru koje će svi polaznici imati priliku da se susretnu sa Ragas (Raagas) muzičkim režimom, odnosno sa tehnikom kombinovanja različitih zvukova kao načinom dolaska do odgovarajućih umirujućih efekata.


Sama tehnika ima za cilj da pokaže kako milozvučan i povećan protok vitalne energije podmlađuje um i osnažuje imunološki sistem. Cilj je  ponovo oživeti osećaj ljubavi, simpatije, želje, naklonosti, radosti, motivacije pa i samo blaženstvo. Zbog brzine lekovitog efekta, muzička terapija zasnovana na Ragas sistemu se preporučuje protiv nesanice, migrene, hipertenzije, hronične glavobolje, anksioznosti...


Radionica je otvorena za sve zainteresovane, bez obzira na njihovo dasadašnje iskustvo.


Trodnevnom radionicom u Novom Sadu, Nataša Ahmad započinje  turneju 2013/14. po ostalim svetskim metropolama, pa je već sredinom oktobra očekuju u Dablinu, zatim u Beču, Parizu, Adelaidi, Melburnu, Sidneju, San Luis Obispu, Berkliju i Londonu.


KRATKO O NATAŠI AHMAD - Nataša Ahmad je učenik indijske klasične muzike još od 1997. sa trenutnim sedištem u Londonu. Učitelji su joj Pts. Rajan & Sajan Mishra. Živela je i u familiji Ustad Vilyat Khana gde je naučila dhrupad stil, najstariji stil hindijske klasične muzike koji je preživeo do danas u svom izvornom obliku. Ovu vrste radionice je održala u Austriji, Francuskoj, Australiji, Turskoj, Irskoj i Engleskoj.

 

Termini radionice:
- petak 4. oktobar od 19 do 21 čas – uvodni čas;
- subota 5. oktobar od 18 do 20 časova i
- nedelja 6. oktobra od 10 do 12 časova.


Cena:
- za sve prijavljene do 15. septembra uvodni čas je 10 eura, a ceo kurs 60 eura.
- za prijavljene nakon 16. septembra uvodni čas je 15 eura, a ceo kurs 70 eura.

Mesto održavanja:
Livada – Centar za zdravlje i vežbanje, Novi Sad

 

Dodatne informacije o radionici i načinima prijavljivanja možete saznati od organizatorke Jelene Medić putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom: 064.82.666.71



<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..