Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje samostalne izložbe Milice Kolarić - SPaCe OPERA u četvrtak, 12. septembra 2013. od 20h u Umetničkom prostoru U10 u Beogradu. Prepuštajući se intuiciji i dadaističkoj slučajnosti, Milica Kolarić istupa iz medijuma fotografije i otvara nov prostor za stvaranje i izvođenje.

 

Smeštajući sebe u središte SPaCe OPERE, ona stavlja u pokret uobičajene elemente svojih fotografija - sirovu emotivnost u dekonstruisanoj stvarnosti, prostore starih ideologija i queer junake. Nagomilavajući lične i opštepoznate simbole, preispitujući granice ličnih i utvrđenih rituala, ona spontano stvara uzbudljivi haos prepun paradoksa.

 

Instalacija SPaCe OPERA (video, fotografije, prostorna i svetlosna instalacija) je prva samostalna izložba Milice Kolarić.

Milica Kolarić, rođena 1983. godine u Beogradu, stvara nesputana utvrđenim umetničkim putevima i pravilima. Njeno umetničko delovanje predstavlja stalnu potragu za intimnim prostorom slobode koji pokušava da nađe vođena isključivo intuicijom i sirovom emocijom. Njeni vizuelni radovi prenose slike dekonstruisane stvarnosti pokrenute kreiranim performansom koji sama inicira i dokumentuje. Kao kostimograf, radila je na brojnim filmskim i pozorišnim produkcijama, a autorske video radove je do sada realizovala kao modne filmove. Fotografije Milice Kolarić objavljene su u mnogim publikacijama posvećenim savremenoj umetnosti i izlagala je na grupnim izložbama u Nemačkoj i Srbiji. Instalacija SPaCE OPERA (video, fotografije, prostorna i svetlosna instalacija) je njena prva samostalna izložba.

 

milicakolaric.com

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..