Joti_Sidhu_liveJoti počinje da se bavi DJ’ingom u barovima i klubovima u Brighton-u sa svega 17 godina, puštajući tada Acid House muziku. Prvi nastup u inostranstvu imao je u septembru 1990 godine, na „Fort de Shampigny-u“ sa D-Shakeom i drugim vodećim iyvođačima toga vremena.

 

Nedugo zatim, Joti ide korak dalje i počinje da se bavi muzičkom produkcijom. 1992 godine pod okriljem Dave Allen-a ( producent grupe „The Cure“ ) i Andy Wright-a ( producent „Massive Attack-a“ i „ Eurythymics-a“ ) radi kao programer i stiče neophodna iskustva.
Prvi solo album ( pod projektom PSYCHAOS ) objavio je 1999 godine za prestižni britanski „Atomic Records“  pod imenom „Cause and Effect“, a nakon toga je usledila serija izdanja na istoimenom label-u.


Nakon prestanka rada „Atomic Records-a“ 2001 godine, Joti potpisuje za novu izdavačku kuću, ovoga puta za italijanski „Neurobiotic Records“ ( osnivač i vlasnik DJ Edoardo Marvaso // gostovao u Beogradu 2003-e ).
Prateći svetske trendove u muzičkoj produkciji, Joti pravi određene promene u svom radu zadržavajući prepoznatljiv muzički stil, i pod imenom Joti Sidhu izdaje drugi studiski album „Punktuator“.


Uporedo sa muzičkom produkcijom, Joti Sidhu radi i na svojim Dj setovima. Beogradskoj publici se prvi put predstavio davne 1997 godine na prestižnom Dragon Fly Records Label Party-u „NAITIJE“ na Košutnjaku. Sledeće gostovanje je ostalo u pamćenju svima koji su te večeri bili u klubu „Industrija“ 1999 godine. Šestočasovni dj set, uz obilje trackova sa Atomic Records-a, kao i tadašnje predstavljanje Psychaos albuma.


Poslednji album „New Sensation“, ima osam numera i dva bonus track-a, remixe koje su uradili Shanti Matkin i PTX.

 

***

U organizaciji XperimenT-a i Kluba XLagooM,u subotu, 27.02. od 23h organizujemo posle dugo vremena psychedelic trance event u Novom Sadu. Ovoga puta u klubu Amnesia ( ex Paradiso ).


Karte za ovaj događaj su u prodaji u Bilet servisu i Eventim-u u Beogradu, Novom Sadu po ceni od 450 dinara.

 

Line Up:

JOTI SIDHU LIVE // Neurobiotic Records, UK
DJ Shica /7 Novi Sad
DJ Pura // Save The Rave
DJ Stole // XperimenT, Beograd

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..