Pored čuvene pesme “House of the Rising sun” koju je ovekovečio vokal Erica Burdona, ova muzička ikona obeležila je i mnoge druge pesme. Iako je pesmu “Don’t Let Me Be Misunderstood” prvi put otpevala Nina Simone, u izvođenju Erica Burdona i The Animals ova pesma je postala svetski hit početkom 1965. godine našavši se u samom vrhu svih top lista. Magazin Rolling Stone je upravo ovo izvođenje stavio na listu 500 najvećih pesama svih vremena.


Nedavno je Eric Burdon još jednom snimio ovu pesmu sa mladom pevačicom Dženi Luis (Jenny Lewis) za potrebe popularne televizijske serije “True Blood”. Obrada se nalazi na zvaničnom albumu serije koji je objavljen povodom početka prikazivanja nove sezone.

 

Novu verziju pesmu “Don’t let me be misunderstood” možete čuti na linku: OVDE

Inače pesma je doživela veliki broj raznih izvođenja a među muzičarima koji su je otpevali su i Joe Cocker, The Moody Blues, Elvis Costello, Cyndi Lauper, No Mercy, John Legend, Gary Moore, The Killers i mnogi drugi.

 

Podsećamo da će Eric Burdon i njegovi “The Animals” nastupiti u Kombank Areni, 15. jula.

 

Ova  muzička ikona koja stvara i nastupa više od 50 godina, upisan je u “Rock and Roll Hall of Fame” 1994. a magazine Rolling Stone imenovao ga je među 100 “Najboljih glasova svih vremena”. Burdona sa pravom nazivaju najboljim belim pevačem bluza svih vremena.


Za pola veka koliko je na sceni, objavio je blizu 50 albuma kao frontmen  grupa “The Animals” i “WAR” kao i solo albuma. Kroz promenu žanrova, jedina konstantna osobina jeste njegova hrabrost da stalno istražuje nove zvukove koje oblikuje svojim jedinstvenim glasom.


Eric Burdon delio je scenu sa legendama kao što su Chuck Berry, Jimi Hendrix, Jimmy Witherspoon, Otis Redding i Bruce Springsteen a skoro je sarađivao i sa Patti Smith i Iggyjem Popom dok su “Animals” bili deo “britanske invazije” šezdesetih godina i direktni konkurenti  bendovima The Beatles, The Rolling Stones, The Who i dr.


Svoju muzičku karijeru započeo je u Engleskoj. Slušajući idole Raya Charlsa i Boa Diddleya, Eric se upustio u američki blues i jazz. Kao frontmen britanskog benda “The Animals”, Burdon je doprineo oblikovanju rock and rolla.

 

Ulaznice su u prodaji po cenama od 1900, 2250, 2500 i 2800 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine i Ušće shopping centra kao i preko sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..