Srbija će ovog leta, od 4. do 14.jula, ugostiti 101A (Tokyo, Japan) - odličan bend koji u Srbiju donosi duh naroda i kulture Japana. Srpska turneja započeće nastupom benda na konvenciji „Japanizam 2013", festivalu japanske kulture koji, od 4. do 7. jula, u Beogradu i ove godine organizuje Društvo ljubitelja japanske popularne kulture - Sakurabana, a biće završena 14. Jula velikim nastupom na Fusion bini festiala EXIT.


Bend 101A nastao je 2002. godine kada su dva prijatelja Noah (vokal i gitara) i The K (bas) napustili svoje prethodne bendove i počeli da rade na svom prvom zajedničkom albumu. Album koji je izašao sledeće godine poneo je simboličan naziv „01“. Priča oko formiranja benda zaokružena je pre 6 godina kada se gore pomenutom dvojcu pridružuje i bubnjar Sally.


Svoju muziku opisuju kao spoj shoegazea, grungea, japanskog rocka, new wavea, tehno sounda, progressiva, a iz te mešavine do sada su nastala 4 albuma: „01”, „One Day”, „Lethe” i „4”.


Prvi nastup van Japana bend je imao u Londonu 2005. godine, a naredne godine se ponovo vraćaju na stari kontinent i sviraju u Belgiji i Francuskoj. Nakon ovoga evropske i azijske svirke postaju neizostavni deo promocije novih albuma.
Bend, prepoznatljiv kako po izuzetno predanim live nastupima, tako i po zanimljivim spotovima, nedavno je kao najavu za predstojeću turneju izbacio i spot za pesmu „Forbidden Sky”. Ovaj spot je samo jedan u nizu produkata sjajne saradnje između momaka i devojke iz 101A, srpskog dela CRV2Studio ekipe i izdavačke kuće Festina Lente.


Link ka spotu na YouTube kanalu: OVDE


Budući da se cela turneja finansira isključivo iz privatnog fonda što benda što organizatora turneje, pokrenuta je i Indiegogo kampanju za prikupljanje sredstava neophodnih za ostvarivanje ove ideje, u koju se svako od vas može uključiti i donirati određenu svotu novca, a za uzvrat ćete dobiti nešto od artikala nabrojenih u postu (CD, majica...)
Pored Japanizma i EXIT-a, 101A ćete moći da vidite i čujete uživo i na brojnim svirkama u Beogradu i širom Srbije.


101A Serbian tour:

5. jul – Japanizam, Dom omladine Beograda
6. jul – Dom omladine Pančevo
7. jul – Klub Kombinat, Zemun
9. jul – Bašta Centra za kulturu, Mladevnovac
10. jul – Klub Twist, Kragujevac
12. jul – Klub Lađa, Beograd
13. jul – Klub Route 66, Novi Sad
14. jul – EXIT, Fusion Stage

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..