Novi album Miroslava Tadića, jednog od najboljih svetskih majstora gitare, nalazi se u prodaji u Jugotonu. Na ovom sjajnom instrumentalnom albumu nalazi se dvanaest  pesama, od Tadićevog autorskog materijala, preko obrada legendarnih pesama Arsena Dedića, Zdenka Runjića, Petre Graše i Šarlo Akrobate, ali i tradicionalnih pesama.

 

Na albumu se nalaze fantastične instrumentalne obrade pesama kao što su Dida moj, Ana je Ana, Odlazak, Picaferaj, Ona se budi, ali i autorska Mirina.


Izvrstan dizajn koji dočarava atmosferu albuma napravila je dizajn majstor Miranda Herceg uz fotografije Gorana Franića, a tekst za knjižicu napisao je jedan od vodećih hrvatskih muzičkih kritičara Aleksandar Dragaš.


Album najavljujemo prvim, istoimenim autorskim singlom "Mirina" u kome se čuje i oseća Tadićeva  virtuoznost, ali i lakoća sviranja gitare i stvaranje suncem okupane muzike. Ovaj album oduševiće  svakog ljubitelja gitarske muzike i povesti u avanturu Mediteranom.


"On strunama ljeti hvata sunčevu toplinu i sjaj pa ih nekako sačuva u tijelu akustične gitare, kao da sprema zimnicu od ljetnih plodova u teglice... Ovaj Miroslavov album je samo i jedino plod ljubavi prema glazbi", napisao je Aleksandar Dragaš u opisu ovog albuma.

Pesmu preslušajte: OvDe

Novi album Miroslava Tadića, jednog od najboljih svetskih majstora gitare, nalazi se u prodaji u Jugotonu.

Na ovom sjajnom instrumentalnom albumu nalazi se dvanaest  pesama, od Tadićevog autorskog materijala, preko obrada legendarnih pesama Arsena Dedića, Zdenka Runjića, Petre Graše i Šarlo Akrobate, ali i tradicionalnih pesama. Na albumu se nalaze fantastične instrumentalne obrade pesama kao što su Dida moj, Ana je Ana, Odlazak, Picaferaj, Ona se budi, ali i autorska Mirina.

Izvrstan dizajn koji dočarava atmosferu albuma napravila je dizajn majstor Miranda Herceg uz fotografije Gorana Franića, a tekst za knjižicu napisao je jedan od vodećih hrvatskih muzičkih kritičara Aleksandar Dragaš.

Album najavljujemo prvim, istoimenim autorskim singlom "Mirina" u kome se čuje i oseća Tadićeva  virtuoznost, ali i lakoća sviranja gitare i stvaranje suncem okupane muzike. Ovaj album oduševiće  svakog ljubitelja gitarske muzike i povesti u avanturu Mediteranom.

"On strunama ljeti hvata sunčevu toplinu i sjaj pa ih nekako sačuva u tijelu akustične gitare, kao da sprema zimnicu od ljetnih plodova u teglice... Ovaj Miroslavov album je samo i jedino plod ljubavi prema glazbi", napisao je Aleksandar Dragaš u opisu ovog albuma.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..