U subotu, 20. aprila u 14h, u Multi Dallas Music Shop-u. članovi sastava Dubioza Kolektiv su promovisali novi album pod nazivom “Apsurdistan”. Bend se družio sa obožavaocima i potpisivao novi album u Beogradu u okviru Record store day-a. Bend u Beogradu promoviše novi, šesti po redu, studijski album koji je objavljen u ponedeljak 15. aprila, na zvaničnoj web stranici benda www.dubioza.org kao besplatan download.

 

Album "Apsurdistan" u prodaji je i kao CD koje pored deset novih pesama, sadržati i tri remiksa, dostupna samo na CD izdanju. Senor Koolarrow, poznatiji kao Bill Gould, basista grupe Faith No More, uradio je remiks za pesmu “99%”, na kojoj gostuju članovi grupe La Plebe iz San Franciska. Izdavač CD izdanja za Srbiju je Multimedia music.

 

Na albumu “Apsurdistan” nalazi se deset pesama koje su snimane od septembra 2012. do februara 2013. godine u “Skirlibaba studiju” u Rajlovcu pored Sarajeva. “Reč apsurdistan asocira na neku državu ili društvo koje je potpuno zatvoreno i odbacuje svaku moguću promenu ili napredak. Mislimo da se ime “Apsurdistan” može danas primeniti skoro na svaku državu na planeti.”, navode članovi popularnog BiH sastava. Ujedno i dodaju: "Apsurdistan je jako sličan materijalu od koje je satkana ljudska glupost, širi se neverovatnom brzinom i guta sve što mu se nađe na putu”.

 

Članovi sastava Dubioza Kolektiv ostali su dosledni sebi, pa potpisuju produkciju i ovog albuma. Na novom albumu gostuju La Plebe iz San Franciska, alfa i omega vokalnog sastava Melodije borbe i pretvorbe - Predrag Lucić i Boris Dežulović, Mile Kekin iz grupe Hladno pivo. Dr. Pop i Radule iz novosadskog sastava Atheist Rap gostuju na cover verziji pesme “Ja sjećam se”, kultne pulske grupe KUD Idijoti. AudioInFunktion, DJ i producent iz Sarajeva remiksirao je prvi single sa albuma "Kažu", a slovenački dvojac RootsInSession je obradio pesmu "Tranzicija"

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..