Na internacionalnom gitarskom edukativnom web sajtu GuitarMasterClass.net je upravo objavljena kompozicija i potpuno besplatna lekcija pod nazivom "30 Countries" instruktora gitare Siniše Cekića. 
Lekcija je dobila posebno istaknuto mesto na glavnoj stranici portala i možete je pogledati OVDE

Link ka Youtube snimku: OVDE

 

Ova zaista posebna kompozicija nas vodi na muzičko putovanje oko sveta i tom prilikom prolazi kroz 30 zemalja, muzički oslikavajući njihove tradicionalne melodije i zvukove - sve predstavljeno kroz jednu pesmu i gitaru Siniše Cekića. Ova potpuno besplatna lekcija gitare približava egzotične zvuke svetske tradicionalne muzike, spaja kulture i uči mlade muzičare širom sveta kako da prenesu i izraze najrazličitije stilove kroz gitaru kao instrument. Putovanje kreće iz drevnog Japana a završava se upravo u Srbiji! Nedavno objavljena lekcija i kompozicija istog autora pod nazivom "40 Guitar Techniques In One Solo" je postala apsolutni hit na Youtube-u sa preko 2.2 miliona pregleda na zvaničnom Youtube kanalu Guitar Master Class-a: OVDE

 

Guitar Master Class ima bogatu arhivu gitarskih lekcija koja broji preko 2900 lekcija raznih žanrova i stilova, počev od country, blues, rock pa do metala i egzotičnih stilova. Svakog dana GMC instruktori kreiraju nove lekcije, vode personalizovane mentorske programe za članove sajta, ocenjuju video snimke članova napravljene tokom savladavanja lekcija, iniciraju aktivne audio i video kolaboracije sa drugim instruktorima i studentima u kojima zajedno komponuju pesme, odgovaraju na sva studentska pitanja i nedoumice - vodeći ih korak po korak na njihovom gitarskom putovanju ka cilju koji su studenti sebi odredili. Novina na sajtu jeste i dvosmerna video pričaonica u kojoj se redovno održavaju video lekcije gitare uživo od strane instruktora i u kojim članovi mogu upaliti i sopstvenu web kameru i pokazati svoje umeće ili posebna interesovanja, postaviti pitanja instruktoru i dobiti savete uživo. Prijateljska atmosfera na GMC forumu, svakodnevni bogati i raznovrsni kontakti su ono što čini učenje zabavnim i donosi muzičke rezultate. Gitarska edukacija na sajtu Guitar Master Class je namenjena svim nivoima, od početnih do najsloženijih.

 


Krenite na muzičko putovanje oko sveta sa nama kroz specijalnu lekciju srpskog gitariste Siniše Cekića...


Verujemo da ćete na kraju biti zadivljeni i puni utisaka!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..