Beogradski bend Krš je na svom You Tube kanalu objavio novi spot za pesmu „Dobro veče”. U spotu, pored benda i „lokalne ekipe iz kafane“, glumi jedan pacov, ali i jedno reš pečeno prase. Pacovu, kako kažu, tokom snimanja nije zafalila nijedna dlakica sa tela, ali je jadno malo prase od nepunih 10 kila dalo svoj život za rokenrol! Ipak, žrtva jadnog malog praseta neće biti uzaludna.

 

Bend Krš ovim spotom poziva sve da se vole, ljube, grle, šale i da prestanu da ubijaju prasiće, kučiće, mačiće, pacove, golubove, sve divlje i pitome životinje, biljke, ljude i ostalu sitnu i krupnu stoku, na svim kontinentima! Dosta je bilo gluposti- „..hajde da se igramo, da veselimo!..”

 

Nesvakidašnji spot je preambiciozno osmišljen kao kratki film, a režirao, snimio i montirao ga je Staša Tomić. Višestruko nenagrađivani reditelj je u nedostatku budžeta za ovu priliku morao sa ormana da skine već davno zaboravljenu očevu staru VHS kameru.


Srećom, premijera spota je bila na kanalu MTV Adria u ponedeljak, 11. marta 2013. Ako biste želeli da spot vidite i na nekim lokalnim ili štaviše nacionalnim frekvencijama, potegnite vaše tetke, stičeve, braću i kumove da ga u ime rokenrola proguraju na male, a pogotovu na one malo veće plazma ekrane.

 

Bend Krš je nastao 2004. godine kao muzičko-umetnički projekat, zasnovan na poetici raspada, siromaštva i neposrednom pristupu muzici. Za manje od godinu dana, Krš će poprimiti izgled i zvuk pravog rokenrol benda - zadržaće prvenstvenu ideju, koja podrazumeva vesele, humorističke, ali usput i kritičke tekstove, neposrednost, kombinaciju svih muzičkih pravaca i upečatljivost nastupa. Bend danas broji četiri člana - Duška Rajković, Srđan Petrović, Vladimir Živković i Miloš Gojković. Bez jasnog frontmena i jednog određenog tekstopisca, i dalje su svi članovi autori svih elemenata, i teksta, i muzike, i aranžmana. Krš je nasupao na festivalima Aps, Belef, Mif, Art & Music, Rekologija, Long Night, Vreva i dr, a objavili su i dva albuma: „Vatreno krštenje" za izdavačku kuću Kornet i „Prekršaj" kao samizdat, koji besplatno može da se skine sa sajta regionalnog MTV-ja.

 

Živeo rokenrol! Živela ljubav! Živela sloboda! Smrt fašizmu, Sloboda-Napredak 2:1!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..