bandGodina 2009. je bila više nego uspešna za Texas Flood, godina u kojoj su se dogodile mnoge bitne stvari koje će verovatno imati presudan uticaj na njihov budući rad i karijeru i ovaj koncert će biti dobra prilika za zaokruženje te godine i istovremeno dobra najava onoga što bi trebelo da očekujemo (i dobijemo) od njih u bližoj i daljoj budućnosti.Krenimo redom:

Izašao je album Grinnin' in Your Face, sa 7 autorskih pesama i dve obrade - ocene kritike odlične, album odlično prihvaćen od strane publike, rasprodat promotivni koncert. Na albumu su gostovala velika evropska i svetska imena iz sveta bluesa: Raphael Wressnig - Hammond B3; Little G - Gitara, vokal i Billy Gibson - usna harmonika, vokal, koji je odmah potom dobio najprestižniju blues nagradu - Blues Music Award u kategoriji usna harmonika ... ova nagrada u svetu Bluesa predstavlja isto što i Oskar u svetu filma ...

Posle nekoliko promena u postavi Texas Flood se konačno stabilizovao kao power trio u postavi:
- Nenad Zlatanović - Gitara, Vokal
- Ivan Čukić - Bas gitara, Vokal  (Ex-Pera Joe Blues Band, Don Giovanni and Friends,     Sladjana Milošević)
- Vlada Golubović - Bubanj  (Ex Bajaga i instruktori, Riblja čorba, Bijelo dugme)

Kao da se sve iznenada ubrzalo posle fenomenalnog i široko hvaljenog nastupa sa grupom ZZ Top u Beogradskoj areni. Mediji, kritika i publika su ovaj nastup ocenili najvišim mogućim ocenama i interesovanje za bend raste iz dana u dan.

U 2010.-oj godini Texas Flood će se pojaviti na jednoj od najprestižnijih evropskih blues-rock kompilacija - Gastro Blues Festival u duštvu Chris Farlowa, Matt Schofielda, Billy Gibsona i mnogih drugih a Billy Gibson je već izrazio želju da napravi seriju nastupa u Evropi sa Texas Floodom i pregovori su u toku. Jedan deo turneje će naravno obuhvatiti i Srbiju.

Novi album je skoro pripremljen, u procesu je finalizacije, i očekuje se da band udje u studio krajem proleća i počne sa snimanjem.

Za one koji još uvek ne znaju:

Texas Flood neguje Power Blues-Rock inspirisan američkim južnjačkim zvukom baziran na radovima Stevie Ray Vaughana, ZZ Topa i Lance Lopeza kombinovan sa engleskim Rock-Blues radovima grupa Free i Led Zeppelin.

Kao gost na ovom koncertu nastupiće Katarina Pejak, mlada i perspektivna beogradska blues pijanistkinja i pevačica.

 

12.12.2009. 22h
LivingRoom SKC

 

Pretprodaja karata - LivingRoom SKC po ceni od 300 din. Cena na dan koncerta - 400 dinara

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..