Koncerti benda By-Pass, uskoro novi singl Pančevački bend By-Pass će 2. marta u beogradskom klubu Bigz scena svirati zajedno sa bendovima Fancy Frogs i Went, dok će sedam dana kasnije, 9. marta, održati koncert u klubu KB u Požarevcu (lokalna podrška – sastav Infinity).

 

Nakon spota za pesmu Nedelja objavljenog u decembru prošle godine, bend će tokom marta meseca izbaciti video za singl Ništa nije večno kojim najavljuje povratnički album čije se objavljivanje očekuje ovog proleća.

 

U pitanju je drugi u nizu singlova By-Passa koji posle dugogodišnje diskografske pauze u novobeogradskom studiju Underground privodi kraju rad na novom albumu.

 

Pesme su pod producentskom palicom Marka Jovanovića Artura i Vladimira Zdravkovića trenutno u završnoj fazi miksanja, a za post produkciju i mastering je zadužen čuveni Abbey Road studio u Londonu. Očekuje se da kompletan materijal ugleda svetlost dana ovog proleća.

 

Video za pesmu Nedelja možete pogledati ovde - http://youtu.be/mmWOgDuzgZQ

 

Psychoactive - debi album grupe By-Pass objavljen je krajem 2000. godine. Izdanje je dobilo veoma dobre kritike, kako u tadašnjoj SR Jugoslaviji tako i u svetu (recenzije u Americi, Italiji i Portugalu). Sa albuma su skinuta tri singla: Odlazi, Kasno je i Sjaj, za koje su urađeni i spotovi od kojih je svaki bio u vrhu tadašnjih top lista, a dve pesme su bile proglašene i za Hit nedelje Radio Beograda 202.

 

Autorski izraz grupe By-Pass, koji uključuje tekstove na maternjem jeziku, inspirativna je kombinacija različitih žanrova savremene popularne muzike. Na zvuk benda su najviše uticale grupe poput Tool, Soundgarden, Type O Negative, Deftones, Alice in Chains i Massive Attack.


By-Pass čine: Ivan Ristanović (vokal), Danijel Gajan (gitara, vokal), Stefan Gaćeša (gitara), Ana Deanović (bas gitara) i Vladimir Zdravković (bubnjevi, programing).

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..