JTKT vas poziva na novu žurku u KC GRAD-u, u petak 15.02., kada će vam se još više uvući pod kožu i (ponovo) zavrteti mozak provodom u visokoj definiciji! U drugom izdanju serije izvrsnih JTKT žurki beogradska publika ide na muzički put berlinskog klabing ekspirijensa.

 

Ovog puta za volanom favorit Resident Advisora - Dave Vega (Exone, Thoughtless Music / Weekend Club Berlin) uz podršku miljenika domaće andergraund scene – Dušan Lilić (Banda Panda) i b side (Russian Amateur). Pored muzičkog line-upa koji će (ponovo) probušiti plafon, spreman je i poseban JTKT video art kao slasni zalogaj za oči.

Da bi zagrejali vikend pre žurke, Dave Vega i Tijana T pričali su o njegovom prelasku od hevi metal bubnjara u tehno DJ-a, zatim o pop muzici, o srpskoj kuhinji, o divljim žurkama u Švajcarskoj i lepim devojkama kojih ima više na tehno žurkama nego na hevi metal koncertima.  Šta sve možemo od njega da očekujemo, otkriva nam u sledećem eksluzivnom izdanju emisije Subotom uveče sa Tijanom T na Radiju B92 -  09. februar, od 19 do 21h kada će se čuti i jedan od njegovih najnovijih mixeva koje je radio za Ministry of Sound u okviru jedne od njihovih berlinskih serija. Pogledajte najavu emisije i žurke, Dave Vega direktno iz penušave kade!

Dave Vega je uber superhot DJ iz Berlina, rezident DJ u čuvenom Robert Johnson klubu kao i u poznatom berlinskom klubu Weekend. Njegovi koreni su oduvek bili između House i Techno zvuka – to je muzika koju stvara i pušta i koja ga vozi i pokreće i nakon 15 godina iskustva u elektronskoj muzici.

Počeo je da se bavi muzikom krajem ‘90ih u gradu Karlsruhe na jugu Nemačke, gde je najpre sa prijateljima organizovao ilegalne tehno žurke na tajnim lokacijma na otvorenom i sa toliko jakim ozvučenjem da je čak i u mestima koja su kilometrima udaljena mogao da se oseti bass. Ove žurke su trajale po celi noć i dan, ljudi iz raznih krajeva su dolazili da ih posete, a svaki party se neizbežno završavao susretima sa policijom… Nakon godina organizovanja žurki, Dave prelazi sa densflora u DJ kabinu. Tokom 2000. godine seli se u Frankfurt gde počinje da radi kao muzički novinar, a kasnije sreće i DJeve i producente Ata i Heiko MSO koji mu nude posao u eminentnoj muzičkoj etiketi čiji su deo Playhouse, Klang Elektronik i Ongaku. Uskoro je usledila i stalna rezidencija u Robert Johnson klubu, a tokom godina koje slede Dave Vega ima nebrojeno mnogo gigova u najvećim svetskim klubovima: redovno nastupa u berlinskom Panorama Baru i Berghainu, Harry Klein i Rote Sonne u Minhenu, pozatim Rex Club-u u Parizu, Nitza Club-u u Barseloni, Sugar Factory u  Amsterdamu, Space na Ibici, a nedavno čak i na rejvu na brodu u Honoluluu. I to su samo neke od žurki gde možete naleteti na njega! Najzad se seli u Berlin tokom 2007 godine, kada otvara studio i počinje da producira sopstvenu muziku. Prvi EP objavio je u Martu 2011 za berlinsku etiketu Exone, a drugi u maju 2012 za kandski lejbel Thoughtless Music, a zatim još jedan EP za Exone sa Marc Houle remixom za traku A postcard from Venice. A vrlo uskoro stiže i nova muzika!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..