Završena manifestacija Trg otvorenog srca, održana na Trgu Republike od 1. decembra 2012. do 10. januara 2013. Drugu godinu zaredom, kućice ukrašene romantičnim zimskim detaljima, iz kojih mame mirisi kolača, kuvanog vina, čaja i drugih ukusnih napitaka i zalogaja, bili su deo "Trga otvorenog srca", prazničnog kutka na Trgu Republike od 01.12.2012. do 10.01.2013. godine.

 

 

Ovo mesto ponudilo je Beograđanima i gostima Beograda jedinstveno praznično iskustvo, a u skladu sa duhom darivanja i priliku da budu humani.


Kupovinom jedinstvenog suvenira manifestacije novogodišnje šolje, po ceni od 200 dinara, posetioci su i ove godine, pomagali da se prikupe sredstva za "Beogradski bebi klub". Ove godine je posebna novina bila humanitarna kućica, u koju su posetoci svakog dana donosili odeću, obuću i igračke za decu. Zahvaljujući izuzetno velikom odzivu prikupljene su značajne količine ove robe, koja će u saradnji sa nadležnim institucijama Grada Beograda, bili raspoređena u domove za nezbrinutu decu. Osim pojedinaca, ovoj akciji su se priključile jaslice “Bubamara” iz predškolske ustanove "Dr Sima Milošević" Zemun i Studentski parlament Visoke ICT škole u Beogradu. Beogradska kulturna mreža se zahvaljuje svima koji su nesebičnim darivanjem doprineli uspehu ove akcije.


U stvaranju tople praznične atmosfere učestvovali su i različiti izvođači, koji su tokom vikenda pred doček Nove Godine nastupali na maloj bini Trga otvorenog srca. Posebnu atrakciju predstavljali su  pravljenje figura od leda uživo, novogodišnje predstave koje je izvelo pozorište Boško Buha, kao i dolazak Deda Mraza. Dobru zabavu, uz odličnu muziku su pružili između ostalih The Belgrade Dixieland Orchestra i Bojana Stamenov i Jam Innovation.


Trg otvorenog srca realizovali su Skupština grada Beograda i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Belef Centra i Turističke organizacije Beograda. Svaki grad koji predstavlja značajnu turističku destinaciju, organizuje slične manifestacije, koje privlače mnoštvo domaćih i inostranih posetilaca, pa je naša iskrena želja da "Trg otvorenog srca" u narednim godinama nastavi da se razvija i postane tradicija Beograda.


•    manifestacija je imala humanitarni, zabavni i turistički karakter
•    radno vreme "Trga otvorenog srca" bilo je od 10 do 23 sata, od 1.decembra do 10. januara
•    na bini u centru "Trga otvorenog srca" nastupali su Ice Queen Ledene Figure, Rok Akademija MMI, Abba Tribute, Queen Tribute, Azra Tribute, pozorište Boško Buha, The Belgrade Dixieland Orchestra i Bojana Stamenov i Jam Innovation
•    komercijalni partneri manifestacije bili su: Bambi, Knjaz Miloš, NIS, Tikveš, Wurst Platz, Ledeni kvas, Krompiwood, Baltica
•    medijski partneri manifestacije bili su: Studio B, Hit Music Fm i Danas
•    za muziku sa razglasa na "Trgu otvorenog srca" zaslužni su prijatelji iz Hit Music Fm radija

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..