Sirom-zatvorenih-ociju-NY-2013Magični 31. decembar, uvek ispunjen nadama i lepim željama, je pred nama. Za sve one koji žele da bajkovitu novogodišnju noć provedu pod maskama i plaštovima, tu je novo izdanje Širom Zatvorenih Očiju 2013.

 

Osmu godinu za redom, Širom Zatvorenih Očiju i ovog puta pruža najzanimljiviji koncept zabave koji će okupiti brojne posetioce iz urbane populacije, kao i veliki broj javnih ličnosti sa umetničke i kulturne scene, ali i dodatna osveženja koja će pružiti dvostruko više nego ranije.

 

Dva rezidencijalna zdanja, dva programa, dve bine na svakoj lokaciji, po dva glavna izvođača u svakom prostoru i jedna ulaznica. Podsećamo da, svi koji odluče da u Novu godinu uđu Širom Zatvorenih Očiju mogu da izaberu na kom mestu će započeti noć, dok će već sat vremena posle ponoći moći da prelaze iz jednog prostora u drugi bez dodatnih troškova.

 

Istorijat događaja

 

Uoči novog izdanja Širom Zatvorenih Očiju, podsećamo vas kako je bilo prethodnih godina. Kada je 2006. godine prvi put organizovan ovaj događaj, bilo je teško pretpostaviti da će izazvati pravu lavinu oprečnih reakcija u javnosti i podelili publiku na one koji su sa oduševljenjem pozdravili ovaj novogodišnji godađaj i na one koji su u šoku odbijali da ga prihvate kao opciju u strahu od pretpostavke šta bi sve moglo da se dešava po tajanstvenim hodnicima zdanja u Karađorđevoj 48. Ali, te godine, Beograd je dobio jedinstvenu zabavu u istoriji clubbing-a i priče o događaju su kružile mesecima posle njega.

 

Sledeće godine, pohvale su se pretvorile u zvanična priznanja i nekoliko radio stanica, mesečnih magazina i sajtova proglasili su Širom Zatvorenih Očiju najboljim događajem u novogodišnjoj noći 2007. Karte za sledeći novogodišnji doček u zgradi Geozavoda bile su rasprodate u rekordnom roku i umesto da popularizacijom, kao što obično biva, izgubi na svojoj čari, ovaj događaj se bespovratno upisao u istoriju noćnog života prestonice i postao prepoznatljiv i sledećih godina.

 

O prostorima

 

Širom Zatvorenih Očiju 2013. održava se u dva aristokratska objekta naših najvećih dinastija, Karađorđevića i Obrenovića koje se nalaze u samom centru grada.

 

Rezidencija kneza Pavla, Šafarikova 7

Beograd je krajem dvadesetih godina prošlog veka disao punim plućima, stvarao novu aristrokratiju i imao tajna društva. Mladi knez je okupljao oko sebe družinu koja je sedela po kafanama do zore i sve više upadao u oči javnosti koja je bila kritična prema svakom obliku vlasti. Bogat i sposoban, otkupljuje plac na tadašnjoj periferiji grada (blizu zgrade Politike) u dogovoru sa gradonačelnikom koji je hteo da premesti centar grada sa Save u oblast oko današnje Skupštine. Angažuju se majstori iz Verone i Venecije i gradi se velelepni objekat salonskog tipa. Društvo iz javnih kafana prelazi u vilu, i skriveni od javnosti, nastavljaju sa zabavama. Zbog promene političkih okolnosti knez prodaje vilu poznatom advokatu, a posle rata dolazi do nacionalizacije. Sedamdesetih i osamdesedih godina u ovom prostoru se nalazio čuveni restoran „Šaca“ koji je zatvoren devedesetih godina prošlog veka. Početkom dvadeset prvog veka prostor ponovo postaje dostupan i u njemu kreću čuvene novogodišnje žurke – tradicija se nastavlja!

 

Izvođači u rezidenciji kneza Pavla

Zemlja gruva / Damjan Eltech feat Sajsi MC / PeDJa / DJ Felipe Simo / Dada Selectah / Neviđeno B92 DJ set - Tanja Bogdanov & Nemanja Kostić – Neviđeno B92 / Zoran Ćumura

 

Balska dvorana Obrenovića – KUD LOLA, Resavska 11

Kada je početkom dvadesetog veka sagrađena ova zgrada, bila je jedna od najraskošnijih arhitektonskih zdanja u Beogradu – balska dvorana za prijeme i proslave kraljevske porodice. U duhu jedne ovakve potrebe, da plemstvo dobije prostor u kojem će se održavati balovi i prijemi za aristokratiju i tadašnju vojnu elitu kraljevine, nastala je zgrada u Resavskoj broj 11. U potpunosti struktuirana prema svojoj potrebi, ova zgrada sadrži salone za prijem gostiju, raskošna stepeništa, koncertni deo sa monumentalnim stubovima i velikim klavirom u sredini, i naravno – veliku balsku dvoranu! Na samom vrhu balske dvorane nalazi se balkon od kojeg zastaje dah, mesto sa kojeg je kralj sa suprugom posmatrao balove i pozdravljao goste na svečanim skupovima. U novogodišnjoj noći balkon će biti VIP prostor, ostatak prostora je na raspolaganju gostima za verovatno najspektakularniji bal koji je ova dvorana videla.

 

Izvođači u balskoj dvorani Obrenovića

Bebi Dol special DJ set / Sent Louis band / БЕГЕФАНК predstavlja: LOU BENNY & DJ BKO / Banda Panda / Petko Playground - Studio B / DJ Nicola PAUNović - Happy People / DJ Đorđe Popović

 

Spot za Širom Zatvorenih Očiju možete pogledati preko linka: OVDE 

 

Više informacija o ulaznicama i dress codu na zvaničnom sajtu: www.siromzatvorenihociju.co.rs

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..