Subota 08.12.2012 u Klubu Kuglas u Djusinoj od 22h nastupice jedan od najaktuelnijih surf bendova u evropi The Bitch Boys i domaca podrska Threesome!

 

Bitch Boys su prvi slovenački surf sastav, koji počinje kročiti instrumentalnim surf stazama vec 1999. Nakon 2 demo/promo albuma, koji dobijaju super recenzije na zapadu, konačno snimaju i album "...IN HEAT", koji je prema recenzijama "najbolji savremeni surf album". Na albumu se pojavljuje i obrada TEME IZ OTPISANIH.

 

Ubrzo snimaju i album "BEHIND THE HOUND DOG WALLS", snimljen za samo nekoliko sati u klubu HOUND DOG, tek 2 nedelje pre njegovog zatvaranja. Album zbog interesa stranih institucija izlazi kod DWM MUSIC, USA, slede super recenzije i koncerti širom Evrope. Nakon drugog albuma pojavljuje se i nova diskografska kuća, GOLLY GEE RECORDS, koja nudi snimanje trećeg albuma za njih. Album RIDE THE FIRST WAVE je treća ploća po redu i do današnjeg dana ostaje najduži surf album u istoriji sa skoro 79 minuta i 30 kompozicija.

 

Za sve vreme Bitch Boys gostuju sa svojim kompozicijama na nekih 17 kompilacija i snimaju 3 spota, između ostalog i spot za obradu sevdalinke TAMBURALO MOMČE UZ TAMBURU. Godine 2012 snimaju soundtrack za dokumentarni film KAD CRTE PROGOVORE (film o istoriji slovenackog stripa) i soundtrack igranog filma, gde na 3 načina obradjuju kompoziciji POPCORN. Trenutno se spremaju za snimanje četvrtog albuma.

 

Ekslpozivni surf-rok trio Threesome iz Beograda će takođe nastupiti. Ovaj odlični trio svira surf-rok u stilu 60-ih ali ih i kombinuje sa pankom i mat rokom. Nakon prvog EP izdanja 2010. godine, Threesome su proglašeni za najbolji novi bend od strane muzičkog portala Popboks. Osvojili su i prvu nagradu na Demofestu u Banjaluci. U oktobru 2011. izdaju prvi album Adriatica na vinilu kompakt disku, a američki Double Crown Records im objavljuje pesme na digitalnom formatu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..